Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Miloš Zeman: Toto vôbec nie je koniec Roberta Fica, v uliciach bol iba zlomok oprávnených voličov
Zdielať na

Miloš Zeman: Toto vôbec nie je koniec Roberta Fica, v uliciach bol iba zlomok oprávnených voličov

PRAHA / Český portál Blesk odvysielal v utorok rozhovor s českým prezidentom Milošom Zemanom. Reč bola aj o Slovensku. Zeman sa vyjadril k vražde Jána Kuciaka, ku koncu Roberta Fica ako premiéra ale aj k Slovákom na námestiach.

Moderátor rozhovoru vytkol Milošovi Zemanovi, že sa jasne nevyjadril ku vražde investigatívneho novinára. Zeman to odmietol s tým, že jasne túto vraždu odsúdil.

Miloš Zeman sa budúci týždeň chystá na Slovensko. Na spojenie s mafiánmi sa chce politikov, s ktorými bude rokovať, pýtať. "Opýtam sa ich, máte niečo spoločné s mafiánmi," uviedol Zeman v rozhovore pre Blesk.

Fico nekončí

Miloš Zeman si vôbec nemyslí, že Robert Fico po páde jeho vlády končí vo vrcholovej politike. "Nevyzerá to na koniec Roberta Fica a to z toho dôvodu, že zostáva predsedom strany Smer. Čo je stále najdôležitejšia strana v Slovenskej republike," hovorí Zeman.

"A až raz dôjde k voľbám, tak všetci budeme vedieť, akú podporu táto strana, má u slovenskej populácie," uviedol český prezident.

"Zdôrazňujem, že u slovenskej populácie. Pretože, aj keď to zaplnené námestie vyzerá veľmi impresívne a všetci volajú "preč s Ficom", tak si uvedomte, že je to len zlomok oprávnených slovenských voličov. Inými slovami, ja si počkám na výsledky slobodných a demokratických volieb," dodal Zeman.

Zeman nemá jasný názor na to, či mal ísť Robert Fico do predčasných volieb, ktoré ale odmietol. Zeman je odporcom českých predčasných volieb, pretože boli pred približne pol rokom. Na Slovensku boli predčasné voľby pred dvomi rokmi. "Tam váhám, tam už si vravím, že tam predčasné parlamentné voľby majú niečo do seba.

Zhromaždenie nespokojných Slovákov sa konalo aj v pondelok pred národnou radou. V čase, keď sa konala schôdza na vyslovenie dôvery vláde Petra Pellegriniho. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy