Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Hliadka prišla po opitého muža v čakárni. Na policajnej stanici nakoniec skončila doktorka
Zdielať na

Hliadka prišla po opitého muža v čakárni. Na policajnej stanici nakoniec skončila doktorka

PRAHA / Lekárka privolala policajnú hliadku, na muža, ktorý bol v čakárni pod vplyvom alkoholu. Privolaná hliadka potvrdila prítomnosť alkoholu v krvi muža. Pre podozrivé správanie doktorky bola aj u nej vykonaná dychová skúška na prítomnosť alkoholu.

Začiatkom marca sa na poliklinike odohral netradičný prípad. "Lekárka oznámila polícii, že pred jej ordináciou sa nachádza muž, ktorý je podľa jej názoru pod vplyvom alkoholu a navyše ju len chvíľu predtým obťažoval," povedal hovorca pražskej polície Tomáš Hulan. 

Policajti, ktorí boli vyslaní na prešetrenie prípadu potvrdili, že v ordinácii sa skutočne nachádzal muž, ktorý pravdepodobne požil alkohol. Predpoklady potvrdila aj skúška na alkohol s výsledkom 3,3 promile alkoholu v dychu. Avšak muž sa po príchode policajtov nedopúšťal žiadneho trestného činu, preto ho policajti odviezli na záchytku. 

Počas vyšetrovania si policajti všimli nezvyčajne pomalú artikuláciu a problém s udržaním rovnováhy aj u doktorky, čo ich priviedlo k názoru, že aj ona môže byť pod vplyvom omamných látok. Na základe toho podrobili 49-ročnú lekárku orientačnej dychovej skúške. Výsledok ukázal podobné čísla ako pri mužovi."Pani doktorka, tá hodnota je 3,17 prmile," oboznámil doktorku s výsledkom policajt.

Na základe týchto zistení, policajti predviedli lekárku na policajnú stanicu pre podozrenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Je možné, že doktorka s mužom popíjali spolu. "V tejto chvíli hrozí žene trest odňatia slobody na jeden rok. Ak sa ale zistí, že pod vplyvom alkoholu aj ordinovala, môžu jej hroziť až tri roky za mrežami," dodal hovorca polície. 

Lekár na Slovensku bol obvinený z drogovej trestnej činnosti. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy