Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ďalší škandál leteckej spoločnosti United Airlines
Zdielať na

Ďalší škandál leteckej spoločnosti United Airlines

USA / Leteckej spoločnosti United Airlines sa skutočne lepí smola na päty. Iba tento týždeň otriasla médiami správa, že rodinu prinútili dať ich psíka do batožinového priestoru nad hlavami, v dôsledku čoho domáci maznáčik uhynul. Teraz pre zmenu poslali nemeckého ovčiaka namiesto do Kansas City až do Japonska.

Pre leteckého prepravcu United Airlines je zrejme nemecké ako nemecké. Inak si ťažko vysvetliť, prečo na majiteľku Karen Swindle namiesto nemeckého ovčiaka čakala nemecká doga. Ak by išlo len o zámenu na letisku, nebolo by to také zlé. Avšak jej miláčik s menom Irgo si pocestoval viac ako chcel.

Irgo, nemecký ovčiak, odcestoval do Japonska namiesto do Kansas City. K zámene došlo na prestupnom letisku v Denveri.Tam na majiteľku čakala nemecká doga. Práve tá mala odletieť do spomínaného Japonska. Psíkov ale letecká spoločnosť omylom zamenila. Stalo sa to ešte v utorok, dnes je našťastie už Irgo späť pri svojej majiteľke.

https://twitter.com/rothsara/status/974048525012025344

Podľa stanoviska spoločnosti psov vymenili počas medzizastávky v Denveri. Irga po niekoľkodňovom neplánovanom cestovaní vrátili jeho majiteľke vo štvrtok v noci. Swindle sa zatiaľ nerozhodla, či voči spoločnosti podnikne právne kroky. Ako uviedla, oceňuje, ako sa United Airlines snažili pri navrátení Irga. Pes sa podľa jej slov zdá zdravý a šťastný, že je naspäť doma.

United Airlines čelili tento týždeň oveľa väčšiemu škandálu. Ukázalo sa, že spomedzi leteckých spoločností majú najvyšší podiel v úmrtnosti prepravovaných zvierat. V roku 2017 zahynulo na palubách leteckých prepravcov 24 zvierat, pričom z tohto počtu pripadá až 18 na strojoch United Airlines.

Majiteľka sa mohla problému vyhnúť, ak by mala netradičné domáce zvieratko, ktorých priazeň narastá, pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy