Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Levica zabila mladú ženu
Zdielať na

Levica zabila mladú ženu

Archívna reportáž

PRETORIA / V rezervácii neďaleko juhoafrickej Pretorie zaútočila levica, loviaca antilopu, na mladú ženu, ktorá bola v tom čase mimo vozidla. Žena zraneniam na mieste podľahla.

Tragický útok sa stal v rezervácii Dinokeng, v ktorej sa o veľké mačkovité šelmy ale aj ďalšie africké divoké zvieratá stará Kevin Richardson, známy ako "zaklínač levov". 22-ročnú ženu zabila levica, ktorú Richardson vzal na prechádzku a lov. Levica lovila antilopu impalu, keď sa ocitla v blízkosti mladej ženy, ktorá nebola vo vozidle. Obeť na mieste podľahla zraneniam.

Mimoriadne blízky vzťah Richardsona s levmi a inými veľkými divo žijúcimi zvieratami bol zdokumentovaný v niekoľkých knihách a dokumentárnych filmoch a preslávil ho po celom svete. Rezerváciu vyhľadávajú turisti práve preto, že v nej majú možnosť vidieť divú zver zblízka. Richardson pravidelne chodí na prechádzky s levmi, v rámci ich režimu rozcvičky a stimulácie.

"Som zničený a vyjadrujem úprimnú sústrasť rodine mladej ženy," napísal Richardson na svojom twittrovom účte. Richardsonovi fanúšikovia  podľa portálu CNN na sociálnych sieťach vyjadrili sústrasť rodine a zároveň podporu rezervácii, ktorá funguje v rámci väčšieho chráneného územia, za dosiahnuté výsledky v ochrane zvierat.

Pri práci s veľkými mačkovitými šelmami sa nesmie ani na okamih zanedbať opatrnosť - ich sila a lovecké inštinkty môžu stáť život aj veľmi skúsených profesionálov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy