Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vatikán spúšťa nové kurzy pre exorcistov. Podľa jedného z nich sú potrební
Zdielať na

Vatikán spúšťa nové kurzy pre exorcistov. Podľa jedného z nich sú potrební

VATIKÁN / Sicílsky kňaz a vyškolený exorcista Beningo Palilla pre Vatikánsky rozhlas uviedol, že v Taliansku je zaznamenaných 500 000 údajných prípadov posadnutia diablom ročne. Vatikán na to reaguje aj vytvorením nových kurzov zameraných na exorcizmus.

Podľa kňaza Palillu sa zvýšeným počtom posadnutí zvyšuje aj potreba po kňazoch, ktorí sa exorcizmu venujú. Podľa neho je dôvodom nárastu predovšetkým to, že ľudia vyhľadávajú veštcov, čo podľa Vatikánu otvára dvere zlu. 

Palilla ale zdôraznil, že veľa nahlásených prípadov posadnutia súvisí skôr s psychickými problémami ako s diablom či zlom v akejkoľvek forme. Počet ľudí, ktorí vyhľadávajú služby veštcov sa v priebehu posledných rokov zvýšil. Organizácia Codacons tvrdí, že jedna štvrtina Talianov v krajine pravidelne navštevuje ľudí, ktorí pracujú s kartami alebo sa akokoľvek snažia ľudí presvedčiť o tom, že vidia budúcnosť. Dôveru ľudí v podobné praktiky podľa organizácie prebudili aj sociálne siete, kde sú novodobí veštci aktívni. 

Podľa portálu The Independent je exorcizmus uznávaný v kánonickom práve, teda v práve, ktoré je platné pre cirkev. Vatikán v roku 2014 vyjadril podporu Medzinárodnej asociácii exorcistov, do ktorej patrí približne 400 členov, z toho 240 z nich sa nachádza a pôsobí v Taliansku. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy