Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zlodej sa zľakol. Violončelistke vrátil nástroj za 1,3 milióna eur
Zdielať na

Zlodej sa zľakol. Violončelistke vrátil nástroj za 1,3 milióna eur

PARÍŽ / Francúzska violončelistka Ophélia Gaillard má po niekoľkých dňoch dôvod na radosť. Minulý týždeň jej neznámy páchateľ ukradol vzácny nástroj z 18. storočia za 1,3 milióna eur. Hviezda vážnej hudby ho ale po týždni našla v jednom zo zaparkovaných áut pred jej domom. Vyzval ju na to anonymný volajúci.

"V ranných hodinách som obdržala anonymný telefonát. Volajúci mi povedal, že sa moje violončelo nachádza v aute zaparkovanom pred mojím domom. Našla som ho na zadnom sedadle," povedala violončelistka. Okno auta bolo podľa jej slov rozbité, violončelo ale bolo v dobrom stave. Rýchlo ho zobrala a potom o celom incidente informovala políciu. 

O violončelo ju pred týždňom obral neznámy útočník vyzbrojený nožom. Keď violončelistka odchádzala zo svojho bydliska na predmestí Pantin na severovýchode Paríža, okradol ju o hodnotné violončelo a utiekol. Okrem toho jej vzal aj mobilný telefón. 

Ako uvádza portál Novinky.cz, violončelo zhotovil v roku 1737 v Taliansku Francesco Goffriller. Odhadovaná cena nástroja, ktorý hudobníčke požičala banka, je takmer 1,3 miliónov. 

Pozrite si archívne video.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy