Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Polícia zostala v šoku: Zadržala ženu, ktorá sa dvakrát oženila ako chlap
Zdielať na

Polícia zostala v šoku: Zadržala ženu, ktorá sa dvakrát oženila ako chlap

Archívna reportáž

UTTARÁKHAND / Indická polícia zadržala ženu, ktorá sa od roku 2014 vydávala za muža a dvakrát sa oženila, aby získala veno od rodičov nevesty. Na to, že je žena prišli až pri výsluchu.

Ako napísal spravodajský server BBC News, polícia zadržala údajného Krishnu Sena v severoindickom štáte Uttarákhand za vymáhanie vena, čo je v Indii nelegálne. 

Až pri výsluchu vyšlo najavo, že v policajnej sieti skončila oveľa zaujímavejšia ryba - žena vydávajúca sa za muža. Dvadsaťšesť ročná žena, ktorej pohlavie potvrdila lekárska prehliadka, mala prvú svadbu ako ženích v roku 2014. Rozvod nasledoval skoro, a v roku 2017 sa oženila znovu.

Chcela peniaze z vena

Rodičia manželky na ňu ale podali žalobu za vymáhanie vena a vyhrážanie ich dcére. Uviedli tiež, že si ich zať od nich požičal 850 000 rupií, čo je v prepočte viac ako 10 000 eur, na rozbeh svojho podnikania, samozrejme peniaze nevrátil. 

Dávať a prijímať veno je v južnej Ázii niekoľkostoročná tradícia, kedy rodičia nevesty dávajú rodine ženícha peniaze, odevy a šperky. V Indii je táto praktika nelegálna od roku 1961, ale napriek tomu trvá. 

Nikto netušil, že je žena

Polícia uviedla, že obidve ženy, ktoré si dotyčná zobrala, nemali ani tušenie, že ich manžel je vlastne ženou. Nikdy sa pred nimi nevyzliekla a manželstvo nebolo po sexuálnej stránke naplnené. 

"Nosila mužský účes, mužské oblečenie a chovala sa ako muž. Mala prevažne mužských kamarátov, chodila na mužské toalety, fajčila, pila alkohol a jazdila na motorke, aby odvrátila akékoľvek podozrenie," uviedol jeden z policajtov. "Dokonca aj chodila ako sebavedomý muž," dodal. 

Aj v Čechách naletela žena svadobnému podvodníkovi. Ten ju obral o 400 000 českých korún. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy