Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Lyžiar sa stratil v New Yorku, našli ho o 5 dní v Kalifornii
Zdielať na

Lyžiar sa stratil v New Yorku, našli ho o 5 dní v Kalifornii

KALIFORNIA / Americká polícia rieši záhadný prípad kanadského lyžiara, ktorý minulý týždeň zmizol v horách štátu New York a päť dní potom sa objavil vo 4 000 kilometrov vzdialenom kalifornskom meste. Na sebe mal stále lyžiarsku výstroj a pôsobil veľmi zmätene. Polícii povedal, že nevie, čo sa s ním od jeho zmiznutia stalo, napísal web stanica BBC.

Štyridsaťdeväťročný hasič z Toronta Constantinos Filippidis sa s kolegami vypravil na každoročný lyžiarsky zájazd do newyorského strediska Whiteface Mountain. Keď spoločníci minulú stredu nahlásili jeho zmiznutie, polícia začala veľkú pátraciu akciu, do ktorej bol zapojený vrtuľník a viac než stovka ľudí. Kým newyorske pátranie neviedlo k žiadnemu výsledku, na tiesňovú linku v Kalifornii sa päť dní po zmiznutí ozval muž, ktorý sa ukázal byť nezvestným hasičom.

Podľa policajtov hovoril Filippidis počas prvého výsluchu zmätene a na podrobnosti posledného týždňa si nespomínal. Vyhlásil iba, že išiel v akomsi kamióne, veľa spal, nechal sa ostrihať a kúpil si telefón, aby mohol zavolať manželke. Práve tá ho zrejme prinútila, aby z kalifornského Sacramenta zavolal na tiesňovú linku, vďaka čomu bolo ukončené pátranie. Záhadou zostáva nielen to, ako a prečo sa do Kalifornie dostal, ale aj to, prečo mal na sebe stále lyžiarsku obuv a helmu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy