Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
VIDEO: Dvojročný chlapec spadol na koľaje metra. Odvahu zachrániť ho nabral 18-ročný mladík
Zdielať na

VIDEO: Dvojročný chlapec spadol na koľaje metra. Odvahu zachrániť ho nabral 18-ročný mladík

MILÁNO / Desivý príbeh na stanici talianskeho metra napokon skončil veľkou úľavou a radosťou. Keď si ale uvedomíme, ako by sa to mohlo skončiť, po chrbte nám prebehne mráz. Dvojročný chlapec menom Mohamed mal veľké šťastie, že sa v jeho blízkosti objavil 18-ročný Lorenzo.

Dvojročný Mohamed sa vzdialil od svojej matky a s hračkou odbehol na kraj nástupišťa. Hračka mu ale vypadla z rúk priamo na koľaje metra a keď sa ju snažil chytiť, spadol aj on. Na nástupišti sa nad Mohamedom okamžite zhlukli ľudia, vrátane jeho matky, ktorá bezradne volala o pomoc. 

Medzi ľuďmi sa našiel jeden odvážlivec. Osemnásťročný Lorenzo Pianazza neváhal, odhodil svoj batoh a zoskočil na koľaje pre malého Mohameda. Keď ho vyložil naspäť na nástupište, poobzeral sa, či neprichádza metro. Keď nič nešlo, zdvihol aj chlapcovi hračku a šikovne vyskočil naspäť. Mohameda po incidente previezli do nemocnice na skontrolovanie, no pri udalosti nedošlo k žiadnym zraneniam.

Šťastím bolo, že v tom čase nešla naozaj žiadna linka. Stačilo ale iba pár sekúnd a udalosť sa mohla skončiť tragédiou. Do stanice mal totiž o 90 sekúnd doraziť vlak. 

Pozrite si archívne video.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy