Jasno
22°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Putin ďalšie obdobie nezvládne. Podľa The Independent je vážne chorý
Zdielať na

Putin ďalšie obdobie nezvládne. Podľa The Independent je vážne chorý

Archívna reportáž

MOSKVA / Denník The Independent prišiel so zvláštnou teóriou, podľa ktorej je na tom vodca Kremľa zdravotne zle. Podľa denníka o tom svedčí neprijímanie návštev, žiadne verejné vystúpenia a tiež žiadne zahraničné cesty. Objavujú sa aj informácie o tom, že ak bude Putin opätovne zvolený do prezidentského úradu, svoje funkčné obdobie nezvládne.

Problémy so zdravím boli patrné na Putinovi už počas minulého týždňa. "Mal veľmi slabý hlas, kašľal a zadýchaval sa," popísal Putinov stav denník. Počas svojej predvolebnej cesty na Sibír mal Putin problémy s verejnými prejavmi. Podľa The Independent bol nesústredený a zakoktával sa.

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov špekulácie o prezidentovom zdraví a vážnej chorobe razantne zamietol. Prezident Putin podľa neho netrpí žiadnou vážnou chorobou. "Pán prezident má svoj pracovný plán. Povinnostiam sa venuje v Kremli alebo v prezidentskej rezidencii Novo Ogarevo," povedal Peskov. Divne znejúci hlas, na ktorý apeloval denník The Independent zvaľoval Peskov na prezidentovo nachladnutie. Program na tento týždeň prezident zrušil v súvislosti s nedeľnou haváriou lietadla Saratovských aerolíní, pri ktorej zomrelo 71 ľudí.

Putin ďalšie funkčné obdobie nezvládne

Ako uvádza portál Novinky.cz, nie je to po prvýkrát, kedy sa objavujú špekulácie o Putinovom zlom zdravotnom stave. Na konci roku 2012 zrušil šéf Kremľa niekoľko zahraničných ciest a neobjavoval sa na verejnosti. Kremeľ potom tvrdil, že si Putin lieči "staré športové zranenie".

Podľa The Independent vtedy tomuto vysvetleniu veril málokto. V denníku sa tiež uvádza, že Putin, v prípade opätovného zvolenia do kresla prezidenta, ďalšie funkčné obdobie nezvládne. Odvolávajú sa pri tom na zdroj blízky vedeniu Kremľa. 

Dopravné lietadlo sa zrútilo krátko po štarte. Na palube bolo 71 ľudí, všetci zahynuli. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy