Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Michelin nehodlá zastaviť výrobu, evakuuje rodiny zamestnancov
Zdielať na
Zahraničie

Michelin nehodlá zastaviť výrobu, evakuuje rodiny zamestnancov

Zdroj: David Hunter/ilustračné

Tento krok nasleduje po tom, čo bolo pri útoku na konvoj zahraničných pracovníkov v Alžírsku v septembri tohto roka, zranených deväť ľudí vrátane dvoch Francúzov. Al-Káida vyzýva severnú Afriku, nech vyčistí svoje územie od Španielov a Francúzov.

Evakuovať rodiny svojich francúzskych zamestnancov z Alžírska sa rozhodla spoločnosť Michelin. Jeden z hlavných svetových výrobcov pneumatík k evakuácii pristúpil z obavy o ich bezpečnosť, napísal dnes spravodajský server BBC News.

Tento krok nasleduje potom, čo bolo pri útoku na konvoj zahraničných pracovníkov v Alžírsku v septembri tohto roka zranených deväť ľudí vrátane dvoch Francúzov. K útoku sa prihlásilo severoafrické krídlo teroristickej siete Al-Káida.

Výrobu spoločnosť Michelin v Alžírsku zastaviť nemieni a žiadny z ich zamestnancov z krajiny neodchádza. Hovorkyňa spoločnosti už potvrdila, že rodiny zamestnancov, ktoré sa v Alžírsku usadili, už boli alebo sú v týchto dňoch evakuovaní do Francúzska. Ich počet ale neupresnila.

K rovnakému kroku pristúpilo aj niekoľko ďalších európskych spoločností po tom, čo sa tento rok do Alžírska vrátilo islamistami inšpirované násilie a začalo byť zjavné, že nepôjde o žiaden krátkodobý fenomén.

Na poslednej zverejnenej videonahrávke vyzval druhý najvyšší predstaviteľ Al-Káidy Ajmán Zavahrí ozbrojencov v severnej Afrike, aby "vyčistili" svoje územie od Španielov a Francúzov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy