Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Islamský štát sa opäť vyhráža: Chceme Paríž, Rím a Andalúziu
Zdielať na

Islamský štát sa opäť vyhráža: Chceme Paríž, Rím a Andalúziu

Archívna reportáž

PARÍŽ / Islamský štát opäť vydal video s hrozbou útoku. Tentokrát si za svoj cieľ zvolil francúzske hlavné mesto Paríž.

Extrémistická organizácia Islamský štát opäť vydala výstražné video. Hlavným cieľom útoku je Eifelova veža.

Paríž vybrali úmyselne, keďže ho džihádisti opisujú ako "hlavné mesto degenerácie".  Zároveň podľa dailymail.co.uk varujú pred obliehaním zo strany militantov a náletmi z tunelov.

Vo videu je údajne možné vidieť teroristov, ktorí sa formujú do ozbrojených buniek na vidieku neďaleko Paríža. Pechotná jednotka kalifátu čaká na svojich nepriateľov.

Zábery zverejnené skupinou podporujúcou IS, ukazujú francúzske vojenské vozidlo, ktoré predstavuje "armádu Satana" a extrémistov, ktorí nastražili pascu. Akonáhle je vozidlo zničené, tí čo boli vo vozidle sú prenasledovaní mužmi v kapucniach a strelení do hlavy. Nie je jasné, či sú zábery reálne alebo boli len zinscenované. 

Video následne ukazuje útok pri Eifelovej veži, v ktorom použili techniku ako z počítačovej hry. Vo videu sa opakujú slová zosnulého hovorcu IS, Abu Muhammada al-Adnaniho, ktoré varujú pred útokmi na Biely dom a Big Ben.

V zázname o hrozbe, ktorý vyzerá ako počítačová hra, sa hovorí: "Nadišiel čas - chceme Paríž pred Rímom a pred Andalúziou. Urobíme váš život mizerným a zbombardujeme váš Biely dom, Big Ben a Eiffelovu vežu."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy