Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Chlapček, ktorého včera zrazil vlak, prežil, jeho stav je vážny
Zdielať na
Zahraničie

Chlapček, ktorého včera zrazil vlak, prežil, jeho stav je vážny

Zdroj: Bruce Foster/ilustračné

Pri Nejdku (ČR) sa v sobotu podvečer stretol osobný vlak s trojročným chlapcom vietnamskej národnosti. Chlapec následkom zrážky utrpel mnohonásobné zranenia, vrátane poranení hlavy.

Zdravotný stav malého chlapca, ktorého v sobotu podvečer zrazil pri Nejdku na Karlovarsku osobný vlak, je vážný. Prognóza vývoja jeho stavu je stále neistá, povedal dnes ČTK administrátor plzeňskej fakultnej nemocnice.

Pri Nejdku sa v sobotu v 17:40 stretol osobný vlak na trati z Potůčka do Nejdku s trojročným chlapcom vietnamskej národnosti. Chlapec následkom zrážky utrpel mnohonásobné zranenia, vrátane poranení hlavy. Letecky ho potom záchranná služba transportovala do plzeňskej fakultnej nemocnice.

V súčasnej dobe podľa administrátora zostáva na oddelení intenzívnej starostlivosti.  Podľa hovorcu Železničnej inšpekcie Zdeňka Neusara sa nehoda stala asi kilometer pred Nejdkom. Prevádzka trate bola zastavená a na miesto boli vyslaní inšpektori Českých dráh. Po prešetrení bola prevádzka obnovená v 19:39.


Podobné nešťastie sa stalo 4. júla neďaleko Hradca nad Svitavou na Svitavsku, kedy nákladný vlak usmrtil dvojročného chlapca, ktorý preliezol na trať dierou v plote.

Častejšie sú ale úrazy detí a mladých ľudí, ktorí preliezajú vagóny, nad ktorými vedie elektrické vedenie. Na toto nebezpečenstvo upozorňuje i tohtoročná kampaň Českých dráh. Nedávno sa podobný vážny prípad stal v Karlovarskom kraji. V areáli sokolovského nádražia zasiahol prúd trinásťročné dieťa, keď vylezlo na odstavený vagón.

Zdielať na

Najčítanejšie správy