Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
FOTO: Rusko bojuje s nečakaným nepriateľom. Počasie si už vzalo jeden život
Zdielať na

FOTO: Rusko bojuje s nečakaným nepriateľom. Počasie si už vzalo jeden život

MOSKVA / Ruská metropola a Moskovská oblasť sa musí ďalší deň vysporiadať s hustým snežením a silným vetrom, ktoré si vyžiadali najmenej jeden ľudský život a niekoľko zranených. Neľútostné počasie skomplikovalo dopravu, vrátane letectva.

"Bohužiaľ v sobotu sa živel neobišiel bez obetí. Jeden človek zomrel pi páde stromu a strhnutí elektrického vedenia," informoval moskovský starosta Sergej Sobjanin. Nahlásil najmenej päť zranených. 

Starosta metropoly tiež upozornil, že v Moskve vyvrátilo minimálne dve tisíc stromov, a vyzval obyvateľov, aby boli ostražitý, pretože situácia sa má ešte zhoršiť. Podľa meteorológov bude naďalej snežiť a ani vietor sa neutíši. 

Pre nepriaznivé poveternostné podmienky bolo podľa miestneho portálu na moskovských letiskách hlásených 60 meškaní letov a niekoľko iných zrušili. Centrálne regionálne stredisko ministerstva pre mimoriadne udalosti oznámilo, že záveje so snehom postihli 13 regiónov v rozsiahlej oblasti Moskvy, vrátane samotného hlavného mesta. Šesť regiónov má problém s dodávkou elektrického prúdu. 

Na upravení vozovky pracuje viac ako 69 tisíc ľudí a nasadených je cez 27 tisíc kusov techniky.  

Snehová kalamita potrápila aj východné regióny Slovenska: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy