Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Chcela počúvať hudbu, mobil si zobrala do vane. Stalo sa jej to osudným
Zdielať na

Chcela počúvať hudbu, mobil si zobrala do vane. Stalo sa jej to osudným

Archívna reportáž

MOSKVA / Ruská dvanásťročná školáčka zomrela po zásahu elektrickým prúdom počas toho, ako bola vo vani. Mobil, ktorý mala na nabíjačke jej spadol do vody.

Jej rozrušená matka povedala polícii, že sa išla osprchovať po tom, čo sa po škole vrátila domov z basketbalu, ktorý hrala. "Dievča počúvalo hudbu, keď sa jej zrazu vybil telefón," povedali dôstojníci. Zapojila ho do nabíjačky a tú do elektriny v kúpeľni. Podľa predbežného vyšetrovania to vyzerá tak, že jej telefón s káblom potom spadol do vody. Dvanásťročná dievčina, ktorú identifikovali ako Kseniya P. údajne zomrela okamžite.

Jej matka bola vtedy v kuchyni a varila večeru, keď zrazu zostalo dievča po tichu. Matke sa to nepozdávalo a išla dcéru skontrolovať do kúpeľne. Našla už mŕtve telo s hlavou pod vodou. Telefón plával na hladine vody vo vani. Rýchlo zavolala záchrannú službu a snažila sa Kseniyu resuscitovať, ale bolo už príliš neskoro.

Kseniya bola jediným dieťaťom a spolu s rodičmi žila v obci Bolshoe Gryzlovo v Moskovskej oblasti Serpukhovsky. Veľmi ju zaujímal šport a bola vášnivou tanečníčkou a lyžiarkou. Tanečná škola, ktorú navštevovala na svojej stránke uviedla, že sa veľmi trápia nad smrťou ich krásnej hviezdy Kseinyi, ktorá mala len 12 rokov. Jej najlepšia kamarátka Anna povedala, že je to strašná tragédia, uviedol portál DailyMail.

Tento prípad by mal upozorniť rodičov, aby varovali svoje deti pred hroznými rizikami používania telefónov vo vani či sprche. Je potrebné, aby nielen dospelí, ale aj deti poznali pravidlá bezpečnosti a zobrali si z takýchto prípadov ponaučenie. 

Prípad skúma moskovský regionálny vyšetrovací výbor.

Muž čistil bazén. Zabil ho elektrický prúd zo skratovaného čerpadla. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy