Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Hrozivé nešťastie. Vrtuľník nabúral do domu, traja ľudia zomreli
Zdielať na

Hrozivé nešťastie. Vrtuľník nabúral do domu, traja ľudia zomreli

NEWPORT BEACH / Predstavte si, že sedíte doma, pozeráte televíziu, užívate si rodinné chvíle a zrazu na váš dom spadne vrtuľník. Podobný prípad zažila aj rodina v Južnej Kalifornii. Hlásia troch mŕtvych a dvoch zranených.

Nehoda vrtuľníka v Južnej Kalifornii si vyžiadala troch mŕtvych a dvoch zranených. Nešťastie sa stalo v meste Newport Beach vzdialenom 72 kilometrov juhovýchodne od Los Angeles, keď helikoptéra Robinson R44 nabúrala do domu. Na palube stroja sa nachádzali štyria ľudia.

Stroj sa zrútil krátko po štarte, podľa úradných správ zomreli traja ľudia a ďalší dvaja boli zranení. Jeden z mŕtvych alebo zranených bol náhodný okoloidúci, ktorý sa v čase nehody nachádzal pred domom, informovala agentúra AP citujúc miestne úrady. Zranených previezli do nemocníc, ale detaily o ich zdravotnom stave nie sú známe. Pilot vrtuľníka údajne nešťastie prežil. 

Vrtuľník vzlietol z letiska Johna Waynea, ktoré je od miesta nehody vzdialené zhruba 1,6 kilometra. Ako uvádza AP, náraz nespôsobil požiar, ale stroj zničil na nepoznanie. Obyvatelia domu, do ktorého helikoptéra narazila, boli v tom čase vo vnútri. Nikomu z nich sa nič nestalo, keďže sa nachádzali v inej časti budovy. Príčina nešťastia nie je známa.

Pád vrtuľníka so zdravotníkmi. Rok od nehody zistili príčinu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy