Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
V prípade vraždy Ernesta Valka vypovedala na polícii jeho exmanželka: Nebola to náhodná lúpež
Zdielať na

V prípade vraždy Ernesta Valka vypovedala na polícii jeho exmanželka: Nebola to náhodná lúpež

BRATISLAVA / Exmanželku zavraždeného Ernesta Valka predpoludním predvolali na policajný výsluch. Stále sa nevie zmieriť s policajnou verziou, že Valka chceli len olúpiť a pritom neplánovane prišiel o život. Myslí si, že motív vraždy súvisel s jeho advokátskou praxou.

Oľga Valková prišla ráno na prezídium policajného zboru ako svedok v prípade vraždy Ernesta Valka vypovedať v očakávaní, že jej polícia povie nové skutočnosti. V závere minulého týždňa priamo v štýlovej rezidencii, ktorá v roku 2010 ešte patrila Ernestovi Valkovi, vykonali rekonštrukciu toho, čo sa v osudný večer v tomto dome naozaj stalo. TV JOJ nakrútila exkluzívne zábery, na ktorých je vidieť ako dvaja muži, ktorí Vlaka v dome prepadli, ukazovali vyšetrovateľom ako sa do domu dostali, ako preliezli plot a v ktorej časti domu prepadli s maskami na tvárach ničnetušiaceho právnika.

Nezavraždili ho náhodou

Valkova manželka na otázky TV JOJ ochotne odpovedala. Vyjadrila sa, ako vníma aktuálne policajné vyšetrovanie vraždy jej bývalého manžela a advokáta Ernesta Valka. Podľa jej názoru Valka nezavraždili len preto, že vrahovia prišli do jeho domu lúpiť. Je takmer presvedčená o tom, že vražda známeho právnika súvisí s citlivými prípadmi, ktoré ako advokát zastupoval a ktoré viedla jeho advokátska kancelária: "Viete, môj manžel pracoval na veľmi citlivých prípadoch, na citlivých kauzách. To nebolo len tak, že ho prišli vylúpiť," povedala exmanželka Oľga. Na otázku TV JOJ, či má podľa jej názoru polícia v rukách vraha jej bývalého manžela, odpovedala: "To ja neviem, to sa ešte len uvidí." 

Valkova dcéra má pochybnosti

To, že Valko zomrel len náhodne pre obyčajnú lúpež, pred rokmi neprijala ako dôveryhodnú verziu ani Valkova dcéra. Polícia sa napriek pochybnostiam Valkovej rodiny stále viac prikláňa k tomu, že vražda Valka bola len následkom okolnosti, ktorá nastala pri lúpeži. Jozef R. a Jaroslav K. popierajú, že by Valka zastrelili. Zodpovednosť za vraždu právnika hádžu jeden na druhého.

​Obhajca údajného vraha Ernesta Valka aj po dnešnom výsluchu Valkovej exmanželky, nekomentuje dôkaznú situáciu polície. To, či rekonštrukcia vraždy Valka, z ktorej sa podarilo TV JOJ nakrútiť jedinečné zábery, definitívne potvrdila, kto z dvoch páchateľov právnika zastrelil, ešte nie je známe.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy