Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vzácna choroba srdca im vzala už tretie dieťa
Zdielať na

Vzácna choroba srdca im vzala už tretie dieťa

Archívna reportáž

WORCESTER / Manželov pred siedmimi rokmi pripravilo zriedkavé srdcové ochorenie o prvé dieťa. O tri roky neskôr rovnako zomrelo ďalšie a teraz už aj tretie. Podľa ich vlastných slov sa cítia úplne stratení.

Rodina je zničená po tom, čo už tretie z ich detí zomrelo na zriedkavé ochorenie srdca. Devätnásťročný Carrick Prentice-Underwood zomrel vo štvrtok ráno, štyri roky po smrti svojho sedemnásťročného brata Caiga a sedem rokov po svojej sestre Charlotte, ktorá mala vtedy 16 rokov.

Jeho rodičia Maggie a Robert Underwood tvrdia, že po tejto tretej tragédi, ktorá sa im stala za posledné roky sa cítia úplne stratení. Dvojica, ktorá má päť ďalších detí, bola opäť v práci na sobotňajšom fundraisingu pre charitu, ktorú založili na počesť svojich mŕtvych detí v Redditch vo Worcestershire. Vytvorili Charlotte & Craig Saving Hearts Foundation, ktorá sa volá po Carrickových súrodencoch a šíria kampaň na defibrilátory na verejných miestach. 

Mladší sedemročný brat Mitchell povedal, že rodina by mala pokračovať v získavaní finančných prostriedkov a urobiť to pre Carricka. Carrickova matka na svojej sociálnej stránke napísala: "Chýbaš mi synček. Prepáč, že sme nedokázali zastaviť tvoj náhly odchod. Narástli ti krídla a zlomili sa naše srdcia."

Na stránke charity rodina napísala: "Máme zlomené srdcia, nemáme pocity a sme úplne stratení. Prečo sa dobrým ľuďom stále stávajú zlé veci?" Priatelia a priaznivci rodiny vytvorili stránku JustGiving, aby pomohli rodine zaplatiť náklady na Carrickov pohreb: "Je to šanca ukázať našu vďačnosť za to, čo pre nás robia a pomôcť im v tejto tragédií," vyjadril sa jeden z nich.

Projekt Žijem naplno pomáha deťom s kardiologickými problémami aj na Slovensku. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy