Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Svoju nevestu hľadal cez sociálnu sieť, a aj ju našiel. Svadba bola do týždňa
Zdielať na

Svoju nevestu hľadal cez sociálnu sieť, a aj ju našiel. Svadba bola do týždňa

Archívna reportáž

ABUJE/ENUGU / Facebookové kuriozity už niekedy ani neprekvapia, no to, o čo sa pokúsil istý Nigeríjčan, posunulo latku kuriozít opäť o niečo vyššie. Rozhodol sa, že si na sociálnej sieti nájde ženu, ktorú si do týždňa vezme. Na celom príbehu je najprekvapivejšie to, že sa mu to naozaj podarilo.

Tridsaťročný Chidimma Amedu požiadal na sociálnej sieti ženy o to, aby mu odpísali v prípade, že sa za neho chcú vydať. "Mám už na to vek, som pripravený a nebudem plytvať časom. Pošlite mi svoje prihlášky. Najkvalifikovanejšiu z vás si vezmem za ženu 6. januára 2018," napísal Amedu. V zápätí napísal, že ide o vážny návrh.

Zaujímavé je, že mu prišlo niekoľko odpovedí. Jedna z nich ho zaujala. "Mám záujem, napíš mi správu...haha," okomentovala príspevok Sophy Ijeoma. Zo začiatku si údajne myslela, že ide len o vtip, ale zaujímalo ju, ako sa bude konverzácia vyvíjať.

Sophyin život sa zmenil, keď jej Amedu odpísal a následne si zavolali. O dva dni neskôr za ňou prišiel z 500 kilometrov vzdialeného mesta. Podľa jej slov to bola láska na prvý pohľad. "Je to najpohľadnejší muž akého poznám a hneď sa mi páčil," povedala. 

Po dvoch hodinách ju predstavil ako svoju nastávajúcu

Po dvoch hodinách rozhovoru sa Sophy s Amedom išli ukázať jeho strýkovi, kde ju predstavil ako svoju nastávajúcu manželku. Strýko rovnako ako jeho synovec zrejme nerád plytvá časom, a tak mu nevestu hneď odsúhlasil. 

Ako uvádza portál Novinky.cz v rovnaký deň dal páru svoj súhlas aj Sophyin brat, ktorý na seba prebral úlohu ich nebohého otca. Nevesta priznala, že jej kamaráti boli voči svadbe skeptický, no nenechala si ju vyhovoriť. "Keď je to ten pravý, tak to jednoducho viete," povedala.

Rozprávkový koniec

Pár mal 6. januára tradičnú svadbu podľa zvykov kmeňa Igbo a fotografie z obradu boli zverejnené na internete. V apríli plánujú ešte svadbu v kostole a potom sa vyberú na svadobnú cestu. 

Snom mnohých párov bolo mať svadbu na Silvestra. Čo si želali, to sa aj stalo a hneď skupinovo. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy