Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na Nový rok sa v Rakúsku narodilo moslimské dieťa. Internet zaplnili nenávistné komentáre
Zdielať na

Na Nový rok sa v Rakúsku narodilo moslimské dieťa. Internet zaplnili nenávistné komentáre

Archívne video

VIEDEŇ / Presne 47 minút ubehlo z roku 2018 keď sa vo Viedni narodila Asel. Okrem gratulácii po narodení, ktoré jej rodičia oznámili aj na sociálnej sieti, sa v komentároch objavili aj rasistické priania, nenávisť a znechutenie.

Verejné oznámenia o "novoročných deťoch", doplnené fotografiami rodičov, ktorým sa deti narodili krátko po Silvestri, sú každoročnou tradíciou novín vydávaných v nemecky hovoriacich krajinách, píše the New York Times

Internetové práva a podporné skupiny utečencov ale tvrdia, že nikdy nevideli vlnu nenávisti zameranú na dieťa, s ktorou sa stretla Asel a jej rodičia. Článok vyšiel aj v novinách Heute as Naime a Alper Tamga.

Na snímke je malá Asel so svojím otcom Naimom a matkou Alper. Tá leží v posteli, cez hlavu má moslimskú šatku a v náručí drží svoju dcéru. Po stranách oboch rodičov sú ešte dve zdravotníčky.

https://twitter.com/lopezgovlaw/status/949189016401965056

Nenávistné komentáre na sociálnych sieťach dúfali v úmrtie novorodenca alebo požadovali deportáciu celej rodiny. "V prvých hodinách jej života, bolo toto dievča terčom neuveriteľnej vlny násilných, nenávistných komentároch na internete," napísal na Facebookovej stráne Klaus Schwertner, generálny tajomník katolíckej nadácie Caritas - Klaus Schwertner

“Je to úplne nová dimenzia online nenávisti, útokov na nevinné novorodeniatko," dodal. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy