Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Cez víkend sa na Slovensko opäť vráti zima
Zdielať na

Cez víkend sa na Slovensko opäť vráti zima

BRATISLAVA / Po niekoľkých dňoch, kedy to vonku skôr pripomínalo jar ako zimu, sa počasie vracia do normálu. Mínusové teploty môžu prekvapiť kvety a snežienky, ktoré v záhradách vykvitli. Lepšie obliecť by sme sa mali aj my.

Dnešok začal na mnohých miestach so zamračenou oblohou, ba dokonca na východe slovenska aj sem-tam jemne snežilo. V blízkosti nášho územia sa nachádza mohutná oblasť vysokého tlaku vzduchu, ktorá k nám bude posielať studený vzduch. Ten sa bude v ďalších dňoch prejavovať znižovaním dennej a nočnej teploty, ale aj ubúdaním oblačnosti.

Piatok bude ešte oblačný až zamračený a od asi 800 metrov bude snežiť. Popoludní od severovýchodu bude oblakov ubúdať. Teplotné maximum od 0 do 7°C. Sobota oblačná, na severe a východe prevažne polooblačná.  Ojedinele slabé sneženie. Teplota v noci poklesne na 3 až -4°C. Cez deň sa ochladí na -2 až 4°C. Severovýchodný až východný vietor do 25 km/h.
Nedeľa bude už slnečná na celom území, v noci mrazivo na celom území, od -2 do -8, v dolinách a kotlinách až do -12°C. Denná teplota sa bude podobať na január, dosiahne od -3 do 2°C. Aj prvé dni budúceho týždňa budú pripomínať zimu. V noci od -4 do -12, v dolinách a kotlinách až okolo -15°C . Cez deň dosiahne teplota hodnoty okolo 0°C. 
"Situácia by sa mohla začať meniť v utorok podvečer, keď by sa k nám mal dostať frontálny systém a v stredu by sa malo rozsnežiť. Či sa objaví sneh aj v nížinách je ešte predčasné hovoriť," informuje meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. Hory ponúkajú parádnu lyžovačku vo viac ako 70 lyžiarskych strediskách. Snehu mám asi 20 do 60 cm, vo vyšších polohách aj viac. A hoci sa nechystá výdatné sneženie, teploty klesnú na také hodnoty, že sa bude dať zasnežovať.

V záhradách napriek tomu, že je ešte zimné obdobie, rozkvitajú kvety:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy