Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
O titul Podnikateľka Slovenska sa pobilo 150 dám, zvíťazila žena s ukrajinským pôvodom
Zdielať na

O titul Podnikateľka Slovenska sa pobilo 150 dám, zvíťazila žena s ukrajinským pôvodom

BRATISLAVA / V bratislavskej Redute sa uskutočnilo vyhlásenie výsledkov 18. ročníka súťaže "Podnikateľka Slovenska". Jedna z dám získala aj cenu Nadácie televízie JOJ.

Anketa Podnikateľka Slovenska sa snaží oceňovať ženy, ktoré sa nebáli, pustili sa do podnikania a sú úspešné. Pre víťazky je toto ocenenie satisfakciou za tvrdú prácu. Kritéria pre úspešnú biznismanku sú jednoznačné. "Samozrejme, že musí byť cieľavedomá, musí vedieť, čo chce, musí byť inšpiratívna a tak zdravo sebavedomá," opisuje riaditeľka súťaže Lucia Veselská.

Dvanásť nominovaných dám súťažilo v štyroch základných kategóriách. Okrem toho sa tento rok udeľovali aj štyri špeciálne ceny. Jednou z nich bola aj cena Nadácie televízie JOJ. "Je dobré, aby o tom vedelo celé Slovensko prostredníctvom našej televízie a aby sa tie dámy, ktoré sa zapojili, mohli prezentovať, ale zároveň aj poslať inšpiratívne iným dámam, aby sa nebáli podnikať, poprípade sa zapojili do ďalšieho ročníka," hovorí generálny riaditeľ televízie JOJ Marcel Grega.

O úspechu tejto ankety svedčí aj 150 prihlásených žien. Zaujímavosťou je, že víťazkou sa stala podnikateľka, ktorá sa narodila na Ukrajine, no už takmer 20 rokov žije na Slovensku a úspešne podniká. "Musím sa priznať, že pre mňa je to absolútne neočakávané. Samozrejme, že som to chcela, ale ani som v to nedúfala, takže šťastie a nejaká taká satisfakcia za tie odpracované roky," opisuje moment víťazstva podnikateľka Oľga Bušo.

Aj podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini vidí v súťaži zmysel. "Aj takéto aktivity vytvárajú tlak na to, aby sa viac nepozeralo na ženu ako na osobu, ktorá má menšie práva. Tieto dámy, ktoré tu dnes boli dokazujú pravý opak," dodáva Pellegrini.

Pozrite si aj archívny rozhovor s riaditeľkou súťaže Luciou Veselskou:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy