Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Našla sa čierna skrinka z havarovaného thajského lietadla
Zdielať na
Zahraničie

Našla sa čierna skrinka z havarovaného thajského lietadla

Počet obetí je podľa posledných informácií 88. Záchranárom sťažuje prácu nepriaznivé počasie.

Podľa posledných informácií, vyšetrovatelia včerajšieho leteckého nešťastia na thajskom ostrove Pchúket našli čierne skrinky z havarovaného lietadla. 

V jeho troskách zahynulo 88 ľudí, z ktorých bola väčšina cudzincov. Zo zraneniami prežilo 42 osôb. Podľa agentúr i naďalej pokračujú záchranárske práce vo vyprosťovaní piatich tiel z trosiek lietadla. Záchranárom však sťažuje prácu silný vietor a dážď.

SITA/AP/Sakchai Lalit

Lietadlo Boeing typu McDonnell Douglas MD-82 nízkonákladovej spoločnosti One-Two-Go, ktorú vlastní letecká spoločnosť Orient Thai Airways, smerovalo z Bangkoku na Pchúket. Polícia informovala, že lietadlo za zrútilo potom, čo sa pilot snažil pristáť v hustom daždi a vetre na letisku v Pchúketu. Stroj sa po dopade rozlomil a začal horieť.

VIDEO: Záchranné práce, hospitalizovaní pasažieri v pchúketskej nemocnici

 

"Niektorí zranení majú popáleniny na 60 percentách tela," uviedol pre agentúru Reuters nemocničný koordinátor z Pchúketu Piyannúč Anantaktí.

SITA/AP/Sakchai Lalit

Hovorca spoločnosti One-Two-Go tak podľa AFP potvrdil, že pilot lietadla bol skúseným pilotom. Podľa neho vyšetrovatelia našli čierne skrinky lietadla, ktoré by mali pomôcť určiť presnú príčinu tejto tragédie. 

Podľa posledných informácií bolo na palube lietadla 55 cudzincov, Európanov. Slovenské Ministerstvo zahraničných vecí zatiaľ nemá informácie, že na palube havarovaného lietadla boli aj naši občania.

Zdielať na

Najčítanejšie správy