Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Projekt kina Aero Naslepo má divákov prekvapiť
Zdielať na

Projekt kina Aero Naslepo má divákov prekvapiť

Dramaturgia týchto večerov sa bude skladať iba z filmov, ktoré pravdepodobne diváci nemali vôbec šancu v kinách vidieť. Pôjde o filmy, ktoré nás nejakým spôsobom zaujali, avšak nenašli si cestu do distribúcie, a tak zostali pre bežného diváka úplne neznámymi.

Prekvapiť chcú svojich verných divákov dramaturgovia žižkovského kina Aero v Prahe. Od 19. septembra im totiž ponúknu projekt nazvaný Naslepo, kedy záujemcovia zasadnú v kine bez toho, aby tušili, aký film sa bude hrať. Zveria sa tak bezvýhradne do rúk vedenia tejto kinosály, ktorá sa im každý raz pokúsi pripraviť nevšedný a prekvapujúci zážitok.

"Dramaturgia týchto večerov sa bude skladať iba z filmov, ktoré pravdepodobne diváci nemali vôbec šancu v kinách vidieť. Pôjde o filmy, ktoré nás nejakým spôsobom zaujali, avšak nenašli si cestu do distribúcie, a tak zostali pre bežného diváka úplne neznámymi," poodhalil rúško tajomstva programový riaditeľ Aera Ivo Andrle. A pretože "piloti" kina Aero nehodlajú uvádzať divákov do tak veľkého rizika, nebude sa na večeroch Naslepo vyberať pred projekciou žiadne vstupné. Diváci naopak zaplatia až po vzhliadnutí filmu, a to podľa toho, ako na nich zvolený program zapôsobil.

"Sme pripravení na všetky alternatívy. Pokiaľ bude mať divák pocit, že sa jednalo o najhorší film v jeho živote, nemusí platiť vôbec. Pokiaľ však predvedený film zmení niekomu život a urobí z neho rajskú záhradu, výška vstupného si pre takéto prípady smerom nahor nekladie žiadne limity," doplnil svojho šéfa marketingový riaditeľ Aera Jiří Šebesta. Riziko spojené s takouto dávkou dôvery voči kinu sa dramaturgovia pokúsia zmierniť ešte jedným pravidlom. Kým niekterí z divákov počas prvých pätnástich minút zistí, že už uvedený film videl a odíde zo sály, ako kompenzáciu za stratený čas a námahu mu Aero ponúkne zadarmo pivo či iný nápoj.

Aero sa preslávilo originálnym prístupom k dramaturgii a špecifickou komunikáciou so svojimi divákmi. Projekt Naslepo má byť ďalšou netradičnou akciou pre verných fanúšikov. Mal by sa uskutočniť aspoň raz mesačne. Počas jesene mieni toto kino zaviesť ešte pravidelné nedelné filmové popoludnie pre rodičov s deťmi. Tento projekt nazvaný Film Jukebox umožní divákom aktívne ovplyvňovať dramaturgiu kina prostredníctvom špeciálnych internetových stránok.

Najčítanejšie správy