Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Tuhá zima udrela na kontinent. Zamŕzajú už aj Niagarske vodopády
Zdielať na

Tuhá zima udrela na kontinent. Zamŕzajú už aj Niagarske vodopády

SEVERNÁ AMERIKA / Na Kanadu a severovýchod Spojených štátov udreli poriadne mrazy. Pre nezvyčajne nízke teploty už dokonca zrušili niekoľko osláv príchodu Nového roka. Meteorológovia navyše hlásia, že s oteplením miestni obyvatelia nemôžu počítať ani v prvých dňoch budúceho roka.

V Pensylvánii napadlo stopäťdesiat centimetrov snehu. V Ohiu našli uhynutého psa, zamrznutého na kosť. V Minnesote namerali mínus tridsaťosem stupňov Celzia. Na pobreží v Massachusetts našli ochranári dvoch žralokov, ktorí uhynuli na teplotný šok. Takéto a podobné titulky kraľujú novinám za oceánom. Rozsiahle časti Severnej Ameriky zasiahol poriadny mráz.

Svetoznáme Niagarské vodopády už začínajú pomaly zamŕzať. Niečo podobné zažili naposledy v januári 2014. V kanadskom Toronte zase zažili jeden z najchladnejších dní za posledné desiatky rokov. Teplota tam zostúpila na mínus dvadsaťdva stupňov Celzia.

​Sneženie a silné mrazy spôsobili aj desiatky nehôd. K najvážnejšej došlo na severe Michiganu, kde do seba na diaľnici postupne vrazilo až štyridsať áut. Pri reťazovej nehode sa zranili traja ľudia. Počasie ale na druhej strane hrá do karát rôznym experimentátorom. Napríklad takým, ktorí si chcú sami vyskúšať, či sa vriaca voda, vyliata v mrazivom počasí naozaj premení na ľad skôr, ako dopadne na zem.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy