Jasno
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Pri požiari zomrelo 12 ľudí. Medzi obeťami je aj ročné dieťa
Zdielať na

Pri požiari zomrelo 12 ľudí. Medzi obeťami je aj ročné dieťa

NEW YORK / Životy 12 ľudí medzi nimi aj ročného bábätka si vyžiadal požiar obytného domu v newyorskej štvrti Bronx. Tento požiar sa v americkej metropole považuje za jednu z najtragickejších udalostí svojho druhu za uplynulé roky. Niekoľko ďalších obyvateľov domu utrpelo zrania, štyria z nich sú v ohrození života.

Horieť začalo krátko pred 19. hodinou miestneho času v byte na prvom poschodí a odtiaľ sa plamene rýchlo rozšírili do ďalších častí budovy. Požiar obytnej budovy v New Yorku si vyžiadal 12 mŕtvych. Štyri ďalšie osoby bojujú o život, informuje agentúra AP. Podľa starostu New Yorku Billa de Blasia je medzi obeťami aj ročné dieťa.

V 5-poschodovej budove je 20 bytov. Postavená bola pred viac než sto rokmi a v uplynulých mesiacoch neprešla žiadnou veľkou rekonštrukciou, takže sa na ňu nevzťahujú prísne protipožiarne predpisy. Ak by bol dom vybavený automatických hasiacim systémom, požiar by nemal až také tragické následky. Na uhasení ohňa pracovalo 170 hasičov. Príčina požiaru zatiaľ nie je známa a je predmetom vyšetrovania.

​Dramatická noc bola aj v Detve. Obrovský požiar vyhnal z paneláku desiatky obyvateľov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy