Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vodička uviazla s autom na koľajniciach. Od smrti ju delili sekundy
Zdielať na

Vodička uviazla s autom na koľajniciach. Od smrti ju delili sekundy

ROCKLAND / Vodička zažila na Štedrý deň chvíle plné hrôzy. Autom totiž zapadla uprostred železničného priecestia v čase, keď sa proti nej rútil vlak.

Doslova sekundy delili vodičku v americkom Rocklande tmavého sedanu od smrti. Jej auto uviazlo na koľajniciach v čase, keď sa blížil vlak. Jeden zo svedkov, ktorý bol na blízku, okamžite pribehol k autu. "Kričal som na vodičku, že si musí pohnúť," povedal svedok Richie Donovan. Zmätená žena za volantom v poslednej chvíli vyskočila z auta.

"Počul som pískanie vlaku. Vyzeralo to nebezpečne," hovorí Donovan. Niekoľko ľudí sa auto snažilo odtiahnuť preč, no neúspešne. Nasledovala zrážka s vlakom, po ktorej z vozidla zostal len vrak. "Rušňovodič evidentne brzdil, ale nárazu už nedokázal zabrániť. Vlak potom tlačil auto pred sebou niekoľko stoviek metrov," povedal šéf miestnej polície Pete Walker. 

Vodička tvrdila polícii, že zle odbočila a zapadla uprostred priecestia. "Držal som ju za ruku. Naťahovala sa za osobnými vecami, ktoré zostali v aute. Ale v takejto situácii je život o niečo dôležitejší, ako nejaká kabelka či mobil," hovorí Donovan. Pri kolízii sa našťastie nikto nezranil. Nehoda je predmetom vyšetrovania.

Pozrite si archívnu reportáž o zachránenom mužovi:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy