Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Tragédia na železnici. Ženu zachytil vlak, zraneniam podľahla
Zdielať na

Tragédia na železnici. Ženu zachytil vlak, zraneniam podľahla

ALEKŠINCE / K tragickej udalosti došlo vo štvrtok 28. decembra vo večerných hodinách. Osobný vlak smerujúci zo železničnej stanice Alekšince do železničnej stanice Rišňovce zrazil 61-ročnú ženu.

K zrážke vlakom došlo na tomto železničnom priecestí bez závor v strede obce. Zuzanu prešiel osobný vlak. Nehybné telo našli okoloidúci a zvolali pomoc. "Na miesto prišli aj záchranári, žena mala však také zranenia, že jej už pomôcť nedokázali," povedala Božena Bruchterová, hovorkyňa KR PZ Nitra. Rušňovodič si vôbec nevšimol, že niekoho zrazil a pokračoval v jazde. Zistil to až potom, ako ho upozornili policajti a na vlaku našli stopy krvi. Je teda pravdepodobné, že Zuzana ležala v koľajisku.

Cudzie zavinenie lekárka vylúčila a nariadila pitvu. Policajti na mieste zaisťovali stopy a zisťujú čo sa mohlo stať. Podľa našich informácií z prostredia polície zrazená žena mala mať psychické problémy. Zrážka spôsobila aj asi pol hodinové zdržanie vlakov. "U rušňovodiča bola dychová skúška negatívna," povedala Bruchterová. 

Či išlo o nešťastnú náhodu alebo si žena spáchala samovraždu polícia vyšetruje. Polícia začala trestné stíhanie pre usmrtenie.

Pozrite si archívnu reportáž o inej tragédii na koľajniciach:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy