Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Melbourne vrazilo auto do chodcov. Polícia terorizmus vylúčila
Zdielať na

V Melbourne vrazilo auto do chodcov. Polícia terorizmus vylúčila

Archívna reportáž

MELBOURNE / V centre austrálskeho Melbourne vrazilo auto do chodcov. Podľa informácií miestnych médií, pri incidente na križovatke na Flinders Street utrpelo zranenia zhruba 19 ľudí. Dvanásť osôb, vrátane jedného dieťaťa v predškolskom veku, museli hospitalizovať. Vodiča bieleho SUV už polícia zatkla.

Austrálska polícia zatkla šoféra, ktorý autom vrazil do davu ľudí. Podľa doterajších informácií bol vodič Austrálčan afgánskeho pôvodu. Podľa prvých správ auto vrazilo do chodcov na rušnej križovatke v centre mesta. Polícia uviedla, že išlo o zámerný čin. Okrem šoféra zadržala polícia aj ďalšieho muža. 

Polícia oznámila, že incident nebol teroristickým činom. Podľa mužov zákona je 32-ročný vodič bieleho SUV, ktorého na mieste činu zadržali, narkomanom so psychickými problémami a nemá žiadne známe spojenie s terorizmom. Muža, ktorý je austrálskym občanom afganského pôvodu, zadržal policajt mimo služby. Oboch previezli do nemocnice, pretože sa na mieste pobili. Policajt pri potýčke utrpel zranenia ramena a ruky.

https://twitter.com/OnlineMagazin/status/943747658195390464

Na prvých snímkach z miesta je vidieľ niekoľkých ľudí ležiacich na zemi blízko bieleho auta. Jedna svedkyňa miestnej rozhlasovej stanici 3AV povedala, že auto "kosilo ľudí". Polícia požiadala občanov, aby k miestu nechodili. 

Na miesto prišli sanitky a zdravotníci ošetrovali zranených. Medzi 13 osobami, koré museli hospitalizovať je aj dieťa v predškolskom veku, ktoré má zranenie hlavy. Podľa svedka vrazilo auto do davu veľmi rýchlo, možno až stokilometrovou rýchlosťou.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy