Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
VIDEO: Policajti naháňali pri Piešťanoch kozy
Zdielať na

VIDEO: Policajti naháňali pri Piešťanoch kozy

PIEŠŤANY / Diaľničný uzol pri Piešťanoch na niekoľko hodín zo všetkých strán obsadilo množstvo policajných áut. Okolo jazdiaci vodiči si mysleli, že policajti sú na stope prinajmenšom bankovým lupičom na úteku. Dôvod ich prítomnosti bol však oveľa prozaickejší. Naháňali kozy.

Všetky príjazdové cesty v okolí diaľnice D1 strážili policajti. O poriadny rozruch sa postarali štyri splašené kozy. Tie sa pohybovali v krovinatom poraste za zvodidlami. Odkiaľ sa tu splašené domáce zvieratá vzali a komu ušli, nevedno. Ich prítomnosť v blízkosti uháňajúcich áut však spôsobovala nebezpečenstvo.

"Polícia zabezpečovala, aby sa voľne pohybujúce zvieratá nedostali na diaľnicu a priľahlé cesty, tak, aby sme zabránili možným kolíziám v doprave, ale aj prípadnému zraneniu zvierat,“ informuje hovorkyňa trnavskej polície Martina Kredatusová. 

Policajti sa spolu s dobrovoľníkmi, veterinármi a poľovníkmi snažili štyri splašené kozy chytiť. Lapiť ich do rúk bolo prakticky nemožné. Až po niekoľkých hodinách sa im jednu unavenú kozu podarilo trafiť uspávacím nábojom. Stále ale zostávali ďalšie tri a tie mali v hustom kroví neustále navrch.

Miestami to vyzeralo tak, že splašené kozy hrajú so svojimi lovcami hru na skrývačku, resp. naháňačku. Minimálne pre jednu kozu sa táto naháňačka skončila tragicky. V rámci zachovania bezpečnosti premávky na cestách musel jeden z poľovníkov pristúpiť k radikálnemu riešeniu. Ozval sa ostrý výstrel a najstaršia koza padla na zem mŕtva.

 Zvyšné dve kozy po výstrele prebehli cez cestu a ušli na otvorené pole. Polícia monitorovala situáciu na diaľničnom uzle až do večerných hodín. "Polícia zisťuje, kto je majiteľom kôz a zabezpečili sme veterinárnu správu,“ dodáva Kredatusová. 

Nie tak dávno sa po bratislavskom moste premával osol:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy