Jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Ženy detailne opisujú, ako ich Trump obťažoval
Zdielať na

Ženy detailne opisujú, ako ich Trump obťažoval

Archívne video

Skupina žien, ktoré verejne obvinili prezidenta Trumpa zo sexuálneho obťažovania na tlačovej konferencii detailne opísali ako ich Donald Trump obchytkával, hladkal a nasilu bozkával. Jedna z nich bola recepčnou v jednej z Trumpových budov, keď ju v roku 2005 proti jej vôli pobozkal na ústa.

"Toto správanie, táto perverzia bola zo strany pána Trumpa pravidelné. Žiaľ toto správanie nie je v našej spoločnosti výnimočné, obeťami sa môžu stať ľudia zo všetkých možných zázemí. Jediný dôvod, prečo tu dnes som je to, že páchateľ je prezidentom našej krajiny," povesala Rachel Crooks, bývalá recepčná, ktorú Trump údajne nasilu pobozkal na ústa. Na tlačovej konferencii sedela vedľa Samanthy Howley, bývalej Miss Severná Karolína z roku 2006, ktorá hovorila o tom, ako si Trump, majiteľ súťaže krásy, prezeral súťažiace ako kusy mäsa vo výklade mäsiarstva. Jessica Leeds opisovala, ako jej Donald Trump počas letu siahal na prsia a pokúšal sa jej vsunúť ruku pod sukňu.

Donald Trumpa zo sexuálneho obťažovania a násilia doteraz obvinilo najmenej 15 žien. 13 hovorilo o osobnej skúsenosti, 2 ženy opisovali situácie, ktorých boli svedkami, ktoré v nich vyvolali nepríjemné pocity. Všetky činy sa mali odohrať pred zvolením Trumpa do prezidentského úradu. Tlačová hovorkyňa Bieleho domu Sarah Sanders povedala, že "obvinenia sa týkajú doby dávno pred tým, ako bol zvolený prezidentom" a že Trump "na obvinenia reagoval priamo a poprel všetky obvinenia." Tvrdí, že prezidentove slová potvrdili aj očití svedkovia. "Podľa viacerých správ očití svedkovia potvrdili prezidentove tvrdenia a Američania to vedeli a hlasovali za prezidenta a máme pocit, že už sme pripravení posunúť sa ďalej." Počet žien obviňujúcich Trumpa ale rastie:

Počas kampane v roku 2016 boli zverejnené dve reportáže obsahujúce svedectvá podporujúce Trumpa. Jedno z nich poskytla Katie Blair,, Miss Teen USA 2006, ktorá povedala, že nikdy nevidela Trumpa v zákulisí súťaže krásy: "ČO sa týka chýrov o tom, že chodil do zákulisia a do šatní - absolútne nie," povedala Blair pre portál TMZ. Blair však nebola prítomná na súťaži krásy v roku 1997, na ktorej mal údajne Trump chodiť do šatní dievčat. Donald Trump sa tým chválil v rozhlasovej show Howarda Sterna v roku 2005: "Pred súťažou idem do zákulisia, kde sa všetky prezliekajú a iné a vieš, nikde žiadni muži a ja tam smiem vojsť, pretože som vlastníkom súťaže krásy a tým pádom to tam kontrolujem. Chápeš, kontrolujem to, pretože sa chcem uistiť, že všetko je v poriadku."

Iné svedectvá Biely dom nepredložil. Ženy žiadajú Kongres, aby dal bokom stranícku príslušnosť a začal vyšetrovať obvinenia týkajúce sa Trumpa. Rachel Crooks povedala: "Z objektívnych príčin, bez akýchkoľvek pochybností, by osoba s takouto históriou skončila na smetisku politických dejín bez šance návratu. My však máme tohto muža v kresle prezidenta." Trump niekoľko mesiacov pred prezidentskými voľbami všetky obvinenia poprel: "Tie udalosti sa nikdy nestali. Nikdy. Všetky tieto klamárky po voľbách zažalujem." Trump však dodnes na tieto ženy nepodal ani jedno trestné oznámenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy