Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kolízia rybárskej lodi s tankerom pri pobreží Južnej Kórei si vyžiadala straty na životoch
Zdielať na

Kolízia rybárskej lodi s tankerom pri pobreží Južnej Kórei si vyžiadala straty na životoch

INCHEON / Minimálne 13 ľudí umrelo po kolízii rybárskej lode s 336 tonovým tankerom a následnom prevrátení lode. Ďalší dvaja sú nezvestní, tvrdia záchranári z Južnej Kórei.

Záchranná operácia stále prebieha. Prenajatý rybársky čln, Seonchang-1, mal na svojej palube 20 cestujúcich a dvoch členov posádky počas prehliadky v čase havárie. Loď bola prehľadávaná potápačmi. Rovnako námorné vrtuľníky a desiatky lodí sa zúčastnili pátrania juhozápadne od mesta Incheon, v blízkosti ostrova Yeongheung.

Sedem ľudí bolo odvezených do nemocnice na ošetrenie. Kapitán 10-tonového rybárskeho člna je medzi nezvestnými členmi posádky, uvádza bbc.com. Na palube 336 tonovej palivovej cisterny neboli hlásené žiadne zranenia. 

Juhokórejská tlačová agentúra Yonhap uviedla, že kolízia nastala deväť minút po tom, čo loď opustila pobrežie. Pravdepodobne hneď potom, čo obe plavidlá prešli pod mostom. "Neexistuje žiadny špecifický problém súvisiaci s poveternostnými podmienkami, správami o stave plavidla alebo inými prípravnými činnosťami (pred odchodom)," povedal člen pobrežnej hliadky reportérom. "Naďalej prešetrujeme, ako sa nehoda udiala." Teploty studenej vody môžu tiež prispieť k stratám na životoch, uviedol úradník.

Nehoda sa považuje za najhoršiu v Južnej Kórei, od roku 2015, kedy zomrelo 15 ľudí na rybolove pri Jeju. Rok predtým sa prevrátila loď s cestujúcimi a viac ako 300 ľudí zomrelo, väčšina z nich boli deti na výlete.

Aj na Dunaji občas príde ku kolízii.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy