Jasno
18°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Narodeninová oslava sa zvrhla na kanibalistickú párty
Zdielať na

Narodeninová oslava sa zvrhla na kanibalistickú párty

Archívne video

POĽSKO / Brutálny prípad riešia poľskí policajti. Tí zadržali 4 mužov a následne ich obvinili z vraždy a kanibalizmu svojej obete.

K samotnému činu malo dôjsť pritom už pred niekoľkými rokmi, no mužom sa to darilo úspešne tajiť. Policajti ale dostali anonymný tip. "Z toho, čo sa nám podarilo doposiaľ zistiť vieme, že na oslave, na ktorej boli piati muži, došlo medzi nimi k hádke a potýčke, pri ktorej pravdepodobne zabili obeť," informuje hovorkyňa polície Anna Zbroja. 

Tým sa však konanie mužov neskončilo. Mali sa dopustiť kanibalizmu, pričom si upiekli a zjedli časti tela mŕtveho kamaráta. "Muži si asi mysleli, že tým zakryjú stopy, avšak teraz vieme, že beštiálnym spôsobom skonzumovali časti jeho tela," pokračuje Zbroja. 

"Mužov sme zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia, kde čakajú na ďalšie kroky," rozpráva vyšetrovateľka Elzbieta Znachowska. Dvaja obvinení sa k činu priznali a pri vyšetrovaní spolupracujú s políciou. Zvyšní dvaja ale svoju vinu odmietajú. Keďže vražda a kanibalizmus sa stal už pred niekoľkými rokmi, smerodajnou bude súdnolekárska pitva. Zatiaľ nie je jednoznačné, ako k vražde došlo, ani to, kto z mužov je vrahom.

"V tejto chvíli bolo voči všetkým vznesené obvinenie za hanobenie ostatkov mŕtvoly. Je veľmi pravdepodobné, že budú obvinení aj z vraždy," dodáva vyšetrovateľka. V prípade hanobenia ostatkov hrozí mužom dvojročné väzenie – za vraždu môžu byť odsúdení až na doživotie.

​Aj na Slovensku sme mali prípad kanibalizmu. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy