Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
V Rusku postavili do stredu cesty stĺp. Podľa firmy to bol úmysel
Zdielať na

V Rusku postavili do stredu cesty stĺp. Podľa firmy to bol úmysel

BRATISLAVA / Pozornosť ruských médií vzbudila práca robotníkov na Ďalekom východe, ktorí postavili cestu so stĺpom elektrického vedenia uprostred. Stĺp sa stal miestnou kuriozitou. Stavebná spoločnosť uviedla, že umiestnenie stĺpu bolo zámerom, sľubuje ale opravu.

Pozoruhodné stavebné riešenie sa nachádza pri dedine Višnevka asi 180 kilometrov severne od Vladivostoku. Robotníci tu nedávno položili cestu k novej ošipárni. Uprostred vozovky stojí betónový stĺp elektrického vedenia, ktorý šoféri musia obísť po krajnici, píše web newsru.com.

Na stĺpe sú dokonca dopravné značky upozorňujúce na stavebné práce a nutnosť obchádzky. Stavebná firma Primavtodor na svoju obranu uviedla, že robotníci cestu týmto spôsobom postavili úmyselne. Stĺp je vraj uprostred vozovky len dočasne, pretože cesta ešte nie je úplne hotová. 

"V tejto oblasti je zatiaľ nutná obchádzka. Než bude cesta spojazdnená, tak bude stĺp odstránený. K tomu by malo dojsť v blízkej budúcnosti,“ uviedla firma.

Majiteľ poľnohospodárskeho družstva vysvetlil, že elektrické vedenie je dočasné. Ošipáreň je od neho závislá a nie je  možné, aby po dobu stavby cesty bola bez elektriny.

Niekedy môže byť prekážka na ceste aj živá:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy