Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Výbuch v prístave si vyžiadal obete, zrútilo sa aj niekoľko budov
Zdielať na

Výbuch v prístave si vyžiadal obete, zrútilo sa aj niekoľko budov

NINGBO / Najmenej dvaja ľudia zomreli a desiatky ďalších sa zranili pri explózii vo východnom čínskom prístavnom meste Ningbo, uviedli miestni predstavitelia.

K explózii údajne došlo v továrni o 9:00 v mestskej časti Jiangbei, čo spôsobilo zrútenie niektorých neďalekých budov. Štátne médiá uviedli, že najmenej 30 ľudí previezli do miestnych nemocníc v rámci záchranných operácií. Nehody sú v priemyselných oblastiach Číny bežné a podnietili rastúce požiadavky na lepšie bezpečnostné normy. Podľa bbc.com, vláda tvrdí, že sprísnila inšpekcie a rovnako tresty za bezpečnosť sú tvrdšie.

Napriek tomu, že počet úmrtí na pracovisku v roku 2017 zaznamenal pokles o viac ako 25%, od začiatku roka 2016, úrady zaznamenali najmenej 29 000 priemyselných smrteľných úrazov.

Polícia uviedla prostredníctvom sociálnych médií, že prebieha vyšetrovanie s cieľom určiť príčinu posledného výbuchu. Čínske médiá tvrdia, že explózia sa stala v priemyselnej oblasti a obytné budovy poškodené v blízkosti boli už prázdne pred plánovaným demolovaním. Niektoré miestne správy naznačujú, že zaviniť výbuch mohli plynové kanistre. Rozbité okná boli hlásené v podnikoch až do vzdialenosti 1 km od samotného miesta výbuchu.

Ningbo má veľký medzinárodný plavebný prístav a je známy pre svoj automobilový priemysel, je domovom pre Geely - čínskeho majiteľa spoločnosti Volvo.

​Našťastie tento prípad, nemal také tragické dôsledky ako nedávny v Somálsku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy