Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Ako 94-ročný stále pracoval. Zomrel iba dva mesiace po odchode do dôchodku
Zdielať na

Ako 94-ročný stále pracoval. Zomrel iba dva mesiace po odchode do dôchodku

CWMBRAN / Reg Butterss pracoval od svojich 13 rokov. Keď prvýkrát odišiel do dôchodku, dlho to nevydržal a tak nastúpil opäť do práce. V obchodnom reťazci pracoval 36 rokov. Napokon sa predsa len rozhodol opustiť milovanú prácu. Na večný odpočinok sa pobral iba dva mesiace po tom.

Reg pracoval od 13 rokov. Začal v doloch, ale už onedlho zistili, že je tam nadbytočný a tak si Buttress pokúšal hľadať prácu inde. Ďalšie zamestnanie získal až o 300 kilometrov ďalej v Birminghame. Otec mu kúpil bicykel, na ktorom vždy raz do týždňa cestoval domov. Cesta mu trvala dva dni. "Na noc som spával v kríkoch," so smiechom spomínal na svoju

Po vojne si nakoniec našiel právu v rodnom krajín a vystriedal niekoľko zamestnaní od rušňovodiča parnej lokomotívy až po robotníka v továrne na výrobu nylonu. V roku 1981 získal Buttress vo svojich 59-rokoch miesto v supermarkete, kde vystriedal niekoľko pozícií, píše portál novinky.cz.

Do dôchodku po prvýkrát odišiel keď mal 65 rokov, ale po šiestich týždňoch sa opäť objavil v kancelárii predajne a žiadal späť svoje miesto. "Bez práce som sa cítil stratený. Proste som musel späť," povedal Reg. Keď mal 94 rokov, rozhodol sa z práce nadobro odísť, napriek tomu na ňu nikdy nezanevrel. " Užívam si túto prácu a stretávanie sa s rôznymi ľuďmi. Je skvelé, keď sa vám zverujú so svojimi príbehmi," zveril sa tesne pred svojim odchodom. 

https://twitter.com/BBCWalesNews/status/932972940416765952

V obchode sa stal obľúbenou postavičkou, ktorú poznal každý z okolia. "Reg bol milovaným kolegom a inšpiráciou pre nás všetkých. Naše myšlienky sú v tejto smutnej dobe s jeho priateľmi a rodinou. Bude nám veľmi chýbať," povedalo tlačové oddelenie supermarketu po tom, ako dva mesiace po odchode Reg zomrel. Prácou strávil celkom 81 rokov svojho života. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy