Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Prezident sa priznal, že v 16 rokoch ubodal človeka
Zdielať na

Prezident sa priznal, že v 16 rokoch ubodal človeka

VIETNAM / Filipínsky prezident Rodrigo Duterte v prejave k filipínskej komunite vo Vietname povedal, že ako 16-ročný ubodal človeka. Informoval o tom v piatok server BBC. Prezidentov hovorca neskôr uviedol, že sa jednalo o „žart”. Duterte sa vo vietnamskom meste Danang účastní summitu krajín Rady pre ekonomickú spoluprácu Ázie a Tichomorie (APEC).

"Keď som mal 16, zabil som človeka,” prehlásil Duterte v Danangu pred zhromaždením Filipíncov. Povedal, že muža ubodal len preto, že "sa naň krivo pozrel”. Svoje dospievanie označil za divoké roky plné bitiek, počas ktorých "opakovane končil vo väzení”.

Prezidentov hovorca Harry Roque neskôr agentúre AFP povedal, že sa jednalo o "žart” a že prezident často siaha po "šťavnatom jazyku”, keď sa obracia na zahraničné komunity Filipíncov.

BBC pripomenula, že Duterte v minulosti prehlásil, že vyhodil skorumpovaných úradníkov z helikoptéry, a varoval pritom štátnych zamestnancov, že ak spreneveria peniaze, urobí to znovu. Prezidentský hovorca tvrdenia označil za "mestskú legendu”. Filipínsky prezident tiež povedal, že vo funkcii starostu mesta Davao zabil údajných zločincov.

Kľúčovou súčasťou Duterteho predvolebnej kampane bol boj proti drogám a zločinnosti. Filipínska polícia uviedla, že počas kampane proti drogám zabila takmer 4 000 ľudí. Viac než 2 000 osôb bolo zabitých pre zločiny, ktoré s drogami súviseli, napísala BBC.

Duterte sa má počas summitu stretnúť s americkým prezidentom Donaldom Trumpom. Jeho predchodca označil za "s*****syna", po čom Barack Obama ich plánované stretnutie zrušil.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy