Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zlodeji sa uľútostili. Dievčatku vrátili šteniatko labradora
Zdielať na

Zlodeji sa uľútostili. Dievčatku vrátili šteniatko labradora

VICTORIA / Keď sa v pondelok dopoludnia rozhodli zlodeji vykradnúť dom manželov Hoodových na melbournskom predmestí Croydon Hills, nebrali si vôbec žiadne servítky. Okrem elektroniky a šperkov si odniesli aj dvojmesačné šteňa labradora, nerozlučného kamaráta ich štvorročnej dcérky menom Maia.

Podľa polície štátu Victoria bol dom vykradnutý v pondelok medzi pol desiatou a pol dvanástou. Zlodeji si odniesli notebook, tablet a šperky. A k prekvapeniu a šoku všetkých tiež dvojmesačnú fenku Sasha.

Malý labrador bol s rodinou len týždeň, štvorročná Maia sa stihla do šteniatka naprosto zamilovať. 

Zúfalí rodičia vydali prehlásenie, v ktorom prosili každého, kto by mal informácie o ukradnutom šteniatku, nech dá vedieť polícii. Zábery malej slziacej dievčiny zakrátko obleteli celú Austráliu.

Príbeh má dobrý koniec. Vo štvrtok ráno rodine šteniatko niekto vrátil. "Nechceli sme sa vzdať nádeje. Žena si išla ráno urobiť kávu a videla postavu, ktorá sa blížila od našej búdy,“ povedal Ryan Hood v programe Australia’s Today.

Polícia po páchateľoch naďalej pátra, krádež psa podľa nej nebola plánovaná. "Je naozaj ťažko pochopiť, čo si zlodeji mysleli,“ divil sa nad prípadom vrchní konstábl Adam Leggo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy