Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Matke štyroch detí odobrali dávky. Zomrela sama v ľadovom dome
Zdielať na

Matke štyroch detí odobrali dávky. Zomrela sama v ľadovom dome

CHESHIRE / O zlyhaní úradov hovorí rodina zosnulej matky štyroch detí, ktorú našli mŕtvu v jej dome. Ležala tam v kabáte a so šálom okolo krku. Nemohla si totiž dovoliť zaplatiť kúrenie, pretože jej zrušili sociálne dávky.

Elaine Morrall trpela poruchou prijímania potravy, spolu s ďalšími mentálnymi zdravotnými ťažkosťami, hovorí jej matka Linda. Problémy sa jej zhoršili po tom, ako jej odobrali sociálne dávky,  z ktorých matka štyroch detí prežívala z mesiaca na mesiac. Situácia bola tak vážna, že kúrenie zapla iba vtedy, keď prišli jej deti zo školy domov. 

Tridsaťosemročnej žene zrušili vyplácanie dávok, pretože bola príliš chorá, aby sa dostavila na stretnutie. Jej zdrvená matka preto na sociálnej sieti obvinila vládu zo zabíjania zraniteľných ľudí. "Žiaden príjem a očakávajú, aby zaplatila celý nájom. Povedali jej, že to, že ju v nemocnici prijali na jednotke intenzívnej starostlivosti nie je dostačujúci dôvod na to, aby sa nezúčastnila na stretnutí. Išla som sama na úrad a oznámila im, že sa nemôže dostaviť. Dávky jej aj tak pozastavili," vraví nahnevaná Linda, ktorá prišla o dcéru. 

Ďalšie stretnutie mala Elaine mať o niekoľko dní. "Je jej smrť teraz konečne dostačujúci dôvod? Muselo to dôjsť až sem, aby uznali, že bola naozaj chorá?" dodáva Linda. Uvádza portál Daily Mirror. 

Na obranu sa vyjadril aj hovorca príslušný úrad. "Chápeme, že sa ľudia nemôžu z rôznych dôvodov zúčastniť schôdzok, preto sa vždy snažíme nájsť náhradný termín. Rozhodnutie o dávkach vždy konáme na základe všetkých poskytnutých informácií, vrátane lekárskych správ. Každý, kto nesúhlasí, sa môže odvolať."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy