Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Do ulíc vyrazil minibus bez šoféra. Dlhej sláve sa ale netešil
Zdielať na

Do ulíc vyrazil minibus bez šoféra. Dlhej sláve sa ale netešil

LAS VEGAS / Iba deň po oficiálnom predstavení nového auta bez šoféra sa dostali jeho tvorcovia na titulky novín opäť. Tentokrát už bez slávnostných fanfár. Testovanie ich samojazdiaceho minibusu sa totiž v nevadskom Las Vegas v prvý deň skončilo skôr, ako sa poriadne začalo.

Keď sa minibus vydal na svoju prvú jazdu ulicami Las Vegas, nikto netušil, že tá jazda potrvá tak krátko. "Testujeme ho už celé mesiace. Doteraz nemal jednu jedinú nehodu," vraví zástupca spoločnosti Chris Barker.

Testovanie v Las Vegas ale museli pre autonehodu prerušiť už po necelej hodine. Samoriadiaci minibus na príčine nebol. Zrážku podľa svedkov spôsobil šofér nákladiaka, ktorý si auto pri cúvaní nevšimol a narazil do neho.

Stroj budúcnosti zase nemal možnosť cúvnuť a tak iba zostal stáť. Výsledkom sú pokrivené plechy na autách, ktoré by za iných okolností nestáli ani veľmi za reč. Testovaniu samoriadiacich vozidiel sa ale venuje mimoriadna pozornosť. Mnohí totiž dúfajú, že takéto jazdiace roboty raz nahradia na cestách ľudských šoférov. K nehode privolali aj dopravných policajtov, ktorí vodičovi nákladiaka rovno odovzdali predvolanie na súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy