Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Zlodeji okradli tri dôchodkyne nezávisle od seba. Jedna dala neznámemu aj PIN ku karte
Zdielať na

Zlodeji okradli tri dôchodkyne nezávisle od seba. Jedna dala neznámemu aj PIN ku karte

ŠAĽA/SV.PETER/NESVADY / Dva okresy, tri prípady krádeže a porušovania domovej slobody. Dve dôchodkyne prišli o svoje peniaze v ten istý deň, tretia dokonca sama ponúkla svoju bankomatovú kartu. Podvodníci si prilepšili o takmer 2 000 eur.

Deväťdesiatštyriročná pani Mária popoludní natierala bránu, keď pri nej zastalo neznáme auto. "Vtedy sa začalo stmievať, ona si nepamätá aká farba to bola, ani aká značka to bola, 94-ročná si to nepamätá," uviedol syn oklamanej dôchodkyne. Kým jeden z mužov sa čipernej dôchodkyni začal vypytovať na rôznych ľudí z dediny, druhý vošiel do dvora s jasným zámerom. Na dome vypáčil dvere, prehľadal skrine, v jednej z nich našiel tašku s veľkou peňaženkou. "V tej peňaženke mala občiansky preukaz, zdravotnú kartu a mala tam 1 050 eur, to jej všetko zobrali," uviedol jej syn. 

Zlodeji okradli aj ďalšiu dôchodkyňu. Do dvora v Nesvadoch vošiel približne 40-ročný muž, majiteľke tvrdil, že si potrebuje zmerať zadný plot, pretože susedovi ide robiť nové oplotenie. Muž bol presvedčivý, poznal meno susedov, vedel, že nie sú doma. Dôchodkyňu uprosil, aby sa nemusel vracať späť alebo čakať, kým prídu domov. 

Keď zhruba po 15 minútach neznámeho muža vyprevadila z domu, všimla si, že na letnej kuchynke je rozbitá kľučka a odtrhnutá sieťka. Vedela, že je zle. "Po odchode neznámeho muža poškodená zistila, že jej chýba 500 eur. Neznámy muž silnejšej postavy mal gaštanové vlasy, hovoril po maďarsky," uviedla policajná hovorkyňa v Nitre Božena Bruchterová. 

Podvodník oklamal aj ďalšiu, 82-ročnú dôchodkyňu v Šali. Muža postávajúceho pred domom oslovila menom, keďže jej pripomínal priateľa vnučky. Ten jej pohotovo vyrozprával príbeh, že vnučka dostala infarkt a potrebujú peniaze. Zachytila ho kamera namontovaná pred domom. "Žena s ním následne nasadla do vozidla hnedej farby a odviezli sa k bankomatu," opísala Bruchterová. 

Preľaknutá dôchodkyňa mu dala bankomatovú kartu aj s PIN kódom. Po tom, ako si vybral denný limit 300 eur, ju odviezol domov. Až tam dôchodkyňa zistila, že ju oklamal. "Akékoľvek informácie k osobe, ktorá je na záberoch môžete oznámiť na čísle 158 prípadne na oddelení policajného zboru," uviedla Bruchterová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy