Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Muž obaril psa horúcou vodou, skončil na polícii
Zdielať na

Muž obaril psa horúcou vodou, skončil na polícii

KALIFORNIA / Dvadsaťdvaročný muž skončil v rukách polície po tom, čo ho okoloidúci videli týrať psa. Muž na nevinné zviera vylial kanvicu s vriacou vodou. Vystrašené zviera previezli k veterinárovi, kde sa ho snažia zachrániť.

Fenka Sophie sa momentálne zotavuje v kalifornskom útulku pre opustené či týrané psy. V starostlivosti veterinárov je pre to, že na ňu majiteľkin priateľ vylial horúcu vodu. "Pre psíka je fakt, že ho obarili a nevie prečo bol takto potrestaný, veľmi traumatizujúci," hovorí veterinár James Edward.

Pri ohavnom čine ho prichytili dvaja mladíci. Muž na psíka vylial vodu z rýchlovarnej kanvice na balkóne. Svedkovia na neho okamžite zavolali políciu. "Chlapci zhotovili ako dôkaz aj video. Keď sme prišli do bytu, psík bol veľmi vystrašený," hovorí zástupca šerifa Dan Renear.

Podľa polície sa sučka majiteľa bytu evidentne bála. Vždy, keď zvýšil hlas, stiahla chvost a kňučala. "Ospravedlňoval sa, že si myslel, že je tam studená voda, že nechcel, že mal zlý deň... Ale nič z toho nedávalo zmysel," dodal zástupca šerifa.

Podľa polície však voda v kanvici musela zovrieť krátko predtým. Sophie nemá žiadne viditeľné zranenia, no časť jej tela stále trápia popáleniny, pre ktoré užíva lieky proti bolesti. Polícia muža zadržala. Počas vyšetrovania zostane psík v útulku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy