Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Nezvestnú ženu našli po 42 rokoch. Za jej zmiznutím stojí veľká záhada
Zdielať na

Nezvestnú ženu našli po 42 rokoch. Za jej zmiznutím stojí veľká záhada

Archívna reportáž

MASSACHUSETTS / Naposledy ju videl jej manžel, ktorý Floru Stevens odviezol k doktorovi v roku 1975. Odvtedy sa po nej akoby zľahla zem. O 42 rokov neskôr na ňu narazil vyšetrovateľ, ktorý robil poriadky v nevyriešených prípadoch. Žije v domove dôchodcov. Čo sa ale v skutočnosti stalo?

Flora Stevens ako 36-ročná pracovala v Catskills hoteli, keď zo dňa na deň zmizla. O desaťročia neskôr jeden z newyorských vyšetrovateľov dal tip šerifovi zo Sullivanu, že našli kostrové pozostatky, ktoré by mohli sedieť na opis nezvestnej Flory, uvádza britský portál BBC. 

Detektív Rich Morgan sa teda pustil do práce a v databáze hľadal príbuzného, aby mohli porovnať DNA kvôli identifikácii. Lenže stalo sa niečo zvláštne. Morgan narazil na číslo sociálnej poistky, ktorá mala patriť Flore. Bola ale stále aktívna.

"Nestáva sa často, že by sme vyriešili 42-rokov starý prípad nezvestnej osoby," vraví šerif Mike Schiff. "Hlavné je, že Flora je v bezpečí," dodal. Vystopovali ju v ošetrovateľskom zariadení v Lowell ( asi 37 kilometrov od Bostonu) pod menom Flora Harris. Keď jej ukázali je starú fotografiu z hotela, povedala "ja". "Použila iba toto jedno slovo," vraví Morgan. 

Jej zdravotné záznamy hovoria, že predtým ako v roku 2001 prišla do Lowell, žila v opatrovateľských centrách v New Hampshire a v New Yorku. Keďže trpí demenciou a má obmedzenú schopnosť komunikácie, nedopátrali sa k jej skutočnej adrese. Podľa záznamov už nemá žiadnych príbuzných a tak prípad jej záhadného zmiznutia ostáva zahalený pod rúškom tajomstva. 

Pozrite si archívnu reportáž o prípade zmiznutia dvoch chlapcov. Uniesli ich z obchodného centra. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy