Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Žena spadla z rozhľadne v ZOO. Museli ju resuscitovať
Zdielať na

Žena spadla z rozhľadne v ZOO. Museli ju resuscitovať

PRAHA / Z rozhľadne v zoologickej záhrade spadla 30-ročná žena. Záchranári ju po páde museli resuscitovať a následne ju previezli do nemocnice. Prípad vyšetrujú kriminalisti.

"Popoludní sme prijali informáciu o páde 30-ročnej ženy z rozhľadne v pražskej ZOO. Na mieste sú kriminalisti, ktorí zisťujú, či išlo o pokus o samovraždu alebo o nešťastnú náhodu," povedal pre Novinky.cz policajný hovorca Jan Daněk. 

Na mieste zasahovali tri posádky záchrannej služby a policajné hliadky. "Z telefonátu bolo zrejmé, že žena nedýcha. Operátorka preto zahájila telefonicky asistovanú neodkladnú resuscitáciu, v ktorej potom pokračovali naše posádky, pričom sa u ženy podarilo obnoviť základné životné funkcie. S poranením panvy, chrbta a hrudníka sme ženu previezli do Vojenskej nemocnice v Strešoviciach," povedala hovorkyňa záchranárov Jana Poštová. 

Hovorkyňa ZOO v Prahe uviedla, že dúfa, že sa ženu podarí zachrániť. "Za nás môžeme uviesť, že pád nebol zapríčinený poškodením alebo zlým stavom zábradlia rozhľadne," uviedla. Drevená rozhľadňa z roku 2009 je takmer 20 metrov vysoká. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy