Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V júni schválili možnosť adopcie detí homosexuálmi. Prvé dieťa už išlo do novej rodiny
Zdielať na

V júni schválili možnosť adopcie detí homosexuálmi. Prvé dieťa už išlo do novej rodiny

BERLÍN / Manželia Michael a Kai Korokovi sa stali zrejme prvým homosexuálnym párom v Nemecku, ktorý si adoptoval dieťa. S odvolaním sa na zväz lesbičiek a gayov v Berlíne a Braniborsku o tom dnes informoval denník Berliner Kourier.

Adopciu detí manželom rovnakého pohlavia umožnil zákon, ktorý tento rok v júni schválil nemecký parlament. Norma zároveň umožnila homosexuálom v Nemecku uzatvárať manželstvo.

Adopciu malého Maximiliana, ktorý u Korokových žil v pestúnskej starostlivosti od narodenia, schválil súd v berlínskej štvrti Tempelhof-Kreuzberg listom z minulého štvrtka. Zákon umožňujúci sobáše párov rovnakého pohlavia a adopcie detí týmito pármi začal platiť od začiatku októbra.

Korokovi registrované partnerstvo v manželstvo premenili hneď 2. októbra a okamžite po obdržaní sobášneho listu požiadali o adopciu dvojročného chlapca. Žiadosti súd vyhovel. "Je to nový a veľký krok pre gayov a lesbičiek... Je to tiež dôkaz, že 'Manželstvo pre všetkých' nie je symbolické," uviedol hovorca zväzu lesbiček a gayov v Berlíne a Braniborsku Jörg Steinert. O zákone, ktorý v júni prekvapivo schválil Spolkový snem, sa v Nemecku hovorilo ako o "Manželstve pre všetkých".

Súvisiace články

Najčítanejšie správy