Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Osudný dotyk: V Dubaji sa chytil v bare iného muža, teraz mu hrozia tri roky za mrežami
Zdielať na

Osudný dotyk: V Dubaji sa chytil v bare iného muža, teraz mu hrozia tri roky za mrežami

Archívne video

DUBAJ / Škót Jamie Harron sa pri večernej návšteve miestneho baru nechtiac chytil iného muža. Nečakal, že za tento nevinný pohyb mu bude na krk dýchať hrozba trojročného trestu.

Harron pracuje ako elektrikár v Afganistane a v Dubaji, informuje portál novinky.cz. Chcel si spraviť dvojdňovú prestávku, pri ktorej podľa jeho slov ale došlo k nedorozumeniu. V preplnenom bare si nechcel rozliať nápoj. "Držal som ruku pred sebou a iného muža som sa dotkol, aby som sa s ním nezrazil," tvrdí Harron. 

Domáci ale boli nekompromisní. Škóta zadržali a päť dní ho nechali väzbe. Potom ho na kauciu pustili, ale zabavili mu pas a zakázali mu vycestovať z krajiny. Momentálne ho zastupuje organizácia Detainded in Dubai (Zadržaný v Dubaji). Jej hovorca je prekvapený, že ich klienta po nedeľňajšom výsluchu opäť nezatkli, nakoľko sa k prvému jednaniu nedostavil. 

Ďalší výsluch by sa mal odohrať o dva týždne. Prípad pobúril najmä zahraničnú verejnosť. "Týmto si nezvyšujú dobré meno pre potencionálnych turistov," hovorí na sociálnej sieti jeden z mnohých komentárov.

Dubaj je pritom známy bohatými atrakciami a svojou technologickou vyspelosťou. Najbližšie budú na trh uvádzať lietajúci taxík. Pozrite si archívne video.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy