Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Muž žil rok s mŕtvymi telami brata a matky. Bráni sa, že nie je blázon
Zdielať na

Muž žil rok s mŕtvymi telami brata a matky. Bráni sa, že nie je blázon

Archívna reportáž

WHITE BEAR LAKE / Muž z Minnesoty, ktorý približne rok žil v dome s rozkladajúcimi sa telami mŕtvej matky a brata, sa podľa vlastných slov nevedel prinútiť nahlásiť ich úmrtia úradom.

Podľa zástupcu polície z amerického mesta White Bear Lake Dalea Hagera, zomreli obaja príbuzní 60-ročného muža prirodzenou smrťou ešte v roku 2015. O niekoľko mesiacov neskôr poslal Robert James Kuefler ďalším príbuzným vianočný pozdrav, v ktorom ich informoval, že sú na tom obaja zdravotne veľmi zle, nemôžu telefonovať a neželajú si návštevy.

Polícia našla telá až v septembri 2016, keď suseda Kueflerovcov nahlásila, že majú zarastený trávnik a už dlho v dome nevidela pohyb. Kuefler v telefonickom rozhovore povedal, že jeho 94-ročná matka Evelyn zomrela v auguste 2015 a brat Richard niekoľko mesiacov predtým. "Nie som blázon. Ľudia si myslia, že som, ale ja som ich miloval," vyjadril sa.

Úrady Kruegera obvinili len z priestupku, čiastočne aj preto, že mu chcú podľa Hagera pomôcť získať psychologickú pomoc. Vyšetrujú ale, či nemanipuloval s dôchodkami, ktoré chodili na účty matky a brata. Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade

Súvisiace články

Najčítanejšie správy