Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Svoju ženu zakryl vlastným telom pred padajúcou skalou. Bol to jeho posledný skutok lásky
Zdielať na

Svoju ženu zakryl vlastným telom pred padajúcou skalou. Bol to jeho posledný skutok lásky

KALIFORNIA / V prírodnom národnom parku Yosemite došlo k tragickému nešťastiu. Podľa správcu parku bol mladý pár v zlom čase na zlom mieste. Do hôr sa vybrali, aby oslávili prvé výročie svadby.

Mladý manželský pár miloval hory. Zasnúbili sa v Alpách v roku 2015 a ani svoje prvé výročie svadby nechceli sláviť inak ako v prírode. Stáli na chodníku a vyberali si správne miesto, odkiaľ by mohli vyliezť na skalnatý vrch. V tom sa ale uvoľnil 40x20 metrov veľký kus skaly a z 200 metrov sa na nich zrútil. K incidentu došlo v stredu o druhej hodine miestneho času, uvádza portál BBC.   

https://twitter.com/BBCWalesNews/status/913699409799589889

Lucy Foster povedala svojej rodine, že jej manžel zachránil život a neprestala to opakovať. Andrew (32) videl ako prvý, čo sa stane a tak svojim telom zakryl svoju 28-ročnú manželku. Lucy previezli do nemocnice v kritickom stave. O smrti jej manžela ju tam neskoršie informovali. Úplne ju to zlomilo. "Boli naozaj oddaní jeden druhému. Bol to skutočný príbeh lásky," hovorí Andyho teta Gillian Stephens.

Andyho rodičia pricestovali do Ameriky z anglického Gloucestershire, aby odviezli telo ich syna domov na pohreb. Jeho matke, Julie, iba týždeň pred nehodou lekári potvrdili, že sa vyliečila z rakoviny. Natešená viezla Andrewa a Lucy na letisko a dobrú správu s nimi chcela osláviť po návrate. Toho sa už nedočkala."Poskytujeme úplnú podporu a asistenciu obom rodinám, ktorých postihla táto tragédia a ostávame naďalej v kontakte s miestnymi úradmi," uviedol hovorca úradu pre zahraničné veci. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy