Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Podmienka za brutálny útok na seniora. Zlodeja chytil vodič autobusu
Zdielať na

Podmienka za brutálny útok na seniora. Zlodeja chytil vodič autobusu

Archívna reportáž

PRAHA / Dvadsaťpäťročný Ukrajinec, ktorý brutálne zbil seniora na pražskej zastávke, dostal podmienku. Spor medzi nimi začal, keď chcel Ukrajinec dôchodcovi ukradnúť tašku.

"Obvinený bol uznaný vinným z prečinu krádeže spáchaného v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a výtržníctvo k úhrnnému trestu odňatia slobody v trvaní 12 mesiacov. Výkon tohto trestu bol podmienečne uložený na skúšobnú dobu v trvaní 36 mesiacov," uviedla hovorkyňa okresného súdu v Prahe. Ďalšie podrobnosti hovorkyňa neuviedla. 

Podľa portálu Novinky.cz sa napadnutie odohralo v polovici apríla na autobusovej zastávke. Dôchodca si pri čakaní na svoj spoj položil na zem igelitovú tašku. Muž, ktorý si tam o chvíľu prisadol, mu ju vzal. Dôchodca o ňu začal bojovať a tým vznikol celý konflikt. 

Útočník seniora napadol údermi a kopmi, ktoré mieril predovšetkým na hlavu. Nakoniec ostal poškodený ležať na zemi. Útočník s jeho taškou nastúpil do autobusu. Z neho ho ale vyviedol šofér v spolupráci s iným cestujúcim, ktorí ho držali do príjazdu policajnej hliadky. 

Pozrite si aj archívnu reportáž. Dôchodcovia sú totiž častým terčom zlodejov aj na Slovensku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy