Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pár kanibalov sa priznal k vražde až 30 ľudí
Zdielať na

Pár kanibalov sa priznal k vražde až 30 ľudí

Archívne video

MOSKVA   / Manželský pár zadržaný v dedine Krasnodar na juhozápade Ruska sa priznal k vražde až 30 ľudí. Tridsaťpäťročného Dmitryho Baksheevu a jeho ženu Natáliu zadržali po tom, ako našli roztrhané pozostatky ľudského tela pri vojenskej základni, neďaleko ktorej bývali. Polícia potvrdila, že jedlo a kusy mäsa, ktoré v ich dome zadržali, budú podrobené ľudským testom DNA.

Začiatkom tohto mesiaca našli cestní konštruktéri telefón, ktorý obsahoval obrázky častí ľudských tiel. Jedna z fotiek, ktorá sa neskôr objavila aj v ruských médiách, zrejme zobrazovala Baksheeva pózujúceho s odtrhnutým kusom mäsa v ústach. Krátko potom našli telo 35-ročnej obete neďaleko vojenskej akadémie, ako aj jej osobné veci zabalené v igelitke. Pár v minulosti v tomto zariadení pracoval a žil v blízkej ubytovni.

Ruské ministerstvo vnútra potvrdilo, že muža, ktorý sa objavil na fotkách v médiách, sa podarilo zadržať. Záznam z policajnej prehliadky v dome zachytáva mnoho častí ľudských tiel, niektoré z nich zakonzervované v pohároch v soľnom roztoku. Vytlačené fotografie spolu s fotkami z mobilov pomôžu vyšetrovateľom určiť približný dátum smrti. Jedna z nich má dátum už z roku 1999 a zobrazuje časť ľudskej hlavy naservírovanú na tanieri.

Prípad kanibalizmu riešili pred rokmi aj slovenskí policajti na východe republiky. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy